יום שלישי, 7 בינואר 2014

סיומה של חופשה ארוכה במיוחד וטראפלס לוטוס ואגוזי לוז בציפוי שוקולד מריר ולבן

כמה שחיכיתי לחופשה הזו, כך אני מחכה כרגע לסיומה.
למזלי, נותרו לה רק עוד יומיים, וביום חמישי מתחיל הקורס השני מתוך שלושה, שיימשך עד חודש אפריל.
אני מודה שהמירמור שלי על אורך החופשה הזו נובע בעיקר מהעובדה שאני כבר רוצה לחזור ללימודים!
הקורס הקרוב אמור להיות מגוון מאוד ומרכז הרבה נושאים שמעניינים אותי באופן אישי. בין הדברים שנתמקד בהם: מבוא לאפיית לחמים, גלידות וסורבטים, מוסים וקרמים, שוקולד, קינוחי מסעדה ועוד ועוד...
כשהדרכתי בתנועת נוער, לימדו אותי שבעת העברת משוב תמיד צריך להתחיל בטוב ולעבור לפחות טוב. אז אמנם חטאתי בכך שהתחלתי את הפוסט ברע, אבל נעבור לדברים הטובים.




החופשה הזו בהחלט הייתה במקום: הספקתי לטייל, לראות חלקים רבים בעיר, לבקר בקונדיטוריות רבות (ויש לי עוד רבות לבקר בהן), לבלות הרבה עם המשפחה וגם לנוח.
אם כבר הזכרתי את המשפחה שלי, אני מצרה על כך שהם לא קוראים עברית, שכן אין לי מילים לתאר את התודה וההערכה שלי אליהם על הדאגה והמסירות. החופשה הזו הייתה מלאה מפגשים משפחתיים, בילויים משותפים (והרבה אוכל מצוין) ובעיקר דאגה שארגיש ואהיה בסדר. לא תיארתי לעצמי שארגיש כאן כל כך בבית.
עוד בשורה משמחת היא שמצאתי עבודה בתור בייביסיטר לשתי ילדות מתוקות וחצי-ישראליות, מה שמאפשר לי מעט אורך-נשימה וגם ימלא לי את הזמן עכשיו כשהקורסים הופכים פחות אינטנסיביים.
הכל מתנהל לרוחי כרגע, וכולי תקווה שכך יישאר.



החלטתי ללכת הפעם על פוסט קצר ולכן אעבור להסבר על המתכון.
ברוח סיום החופש ואווירת "כמה דברים יש לי להספיק" השוררת עליי, בחרתי לשתף במתכון מהיר ועם זאת מושחת ומרשים לטראפלס בצק עוגיות לוטוס מצופים בשוקולד לבן ומריר.
אני משוגעת על בצק עוגיות, ומאוד התלבטתי אם להכין טראפלס מבצק עוגיות שוקולד-צ'יפס, אבל אז ממרח הלוטוס שבארון הכריע לטובת הטראפלס הללו.
לכולנו יש את הרגעים האלה, שאנחנו פשוט חייבים משהו מתוק. לא קינוח ענק, רק משהו לסגור איתו את החשק הפתאומי הזה (ולא, קוביית שוקולד לא מספיקה אצלי).
הטראפלס האלה הם אחלה פינוק שכדאי להכין מדיי פעם ולשמור במקרר או בפריזר לעתות משבר או צרה בדיוק כאלה. הם מתוקים במידה, מושחתים במידה ובאמת לא דורשים הרבה מאמץ או כלים.
המתכון מבוסס על המתכון הזה, עם כמה שינויים שלי, שכללו: הורדת כמות הסוכר, הגדלת כמות ממרח הלוטוס והוספת אגוזי לוז לתערובת. בנוסף, החלטתי לשחק עם ציפוי השוקולד ולהכין חלק מהטראפלס עם ציפוי משולב (כפי שתראו בתמונות). 

אז יאללה, למתכון :)



טראפלס בצק עוגיות לוטוס עם אגוזי לוז, בציפוי שוקולד מריר ולבן/ (כ-25 יחידות טראפלס)
מצרכים-
לבצק עוגיות לוטוס ואגוזי לוז:
100 גרם חמאה רכה
3 כפות גדושות ממרח לוטוס (כ-75 גרם)
2 כפות סוכר לבן
כף סוכר חום דמררה (אפשר גם להמיר הכל לסוכר לבן)
2 כפות חלב
כוס קמח לבן (140 גרם)
1/2 כפית מלח (לא לוותר!)
1/2 כפית קינמון טחון
7-8 עוגיות לוטוס שבורות לחתיכות קטנות
3-4 כפות אגוזי לוז קלויים וגרוסים (אני השתמשתי בקרוקנט- אגוזים קלויים גרוסים ומסוכרים, נמכר ברוב הסופר-מרקטים בארץ באגף האפייה)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 
כף שמן קנולה
100 גרם שוקולד לבן
כף שמן קנולה


אופן ההכנה-
מתחילים בהכנת בצק העוגיות:
1. מניחים בקערה גדולה את החמאה הרכה, ממרח הלוטוס ושני סוגי הסוכר. בעזרת מטרפה ידנית (אפשר גם מיקסר, אבל למה לסבך?!) טורפים היטב עד שהתערובת אחידה, תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את החלב וטורפים.
3. מוסיפים קמח, מלח וקינמון ומערבבים במרית ליצירת בצק אחיד. 
4. מוסיפים שברי עוגיות ואגוזי לוז ומערבבים במרית לפיזור אחיד בבצק.
5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לקירור והתייצבות, כחצי שעה במקרר.



יוצרים כדורים:
1. מכינים תבנית או מגש שמתאימים לפריזר (מבחינת גודל): מרפדים בנייר אפייה ומניחים בצד.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר, ויוצרים כדורים בקוטר 2-3 ס"מ. צריכים לצאת כ-25 כדורים.
3. מניחים את הכדורים על נייר האפייה. חשוב לשמור רווח קטן כדי שלא ידבקו, אך אין צורך ברווחים גדולים.
4. מכניסים את התבנית לפריזר לחצי שעה, להתייצבות הכדורים לקראת הציפוי.
מצפים בשוקולד:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים כל סוג שוקולד בקערית קטנה. ממיסים כל שוקולד (בנפרד) במיקרוגל. השיטה הכי טובה היא פשוט להכניס כל פעם ל-20-30 שניות ולבדוק.להוציא ולערבב מדיי פעם. זהירות- שוקולד לבן נשרף מהר ולכן חשוב להשגיח עליו.
3. מוסיפים לכל שוקולד מומס כף שמן קנולה ומערבבים. 
4. מוציאים את הטראפלס מהפריזר, וטובלים כל טראפל בשוקולד הרצוי.
אני טבלתי את חלק מהטראפלס בשוקולד אחד ואת חלקם בשניים.
5. מניחים חזרה על התבנית או על רשת. אם רוצים, בשלב הזה אפשר לזלף/לטפטף  שוקולד לבן על הטראפלס השחורים ולהיפך, בעזרת מזלג (ראו תמונות).
** בשלב הזה השוקולד מתייצב ולכן לא כדאי לגעת בטראפלס יותר מדיי.
6. שומרים את הטראפלס בקופסא אטומה במקרר.


הערות:
* ניתן להשמיט את שברי העוגיות אם לא רוצים. כך גם את אגוזי הלוז ואת הקינמון למי שלא אוהב.
* קחו בחשבון שטבילת הטראפלס בשוקולד עלולה להיות מעט מלכלכת ולכן ארגנו לכם סביבת עבודה נוחה ומרופדת בנייר אפייה שתוכלו לזרוק אחר כך.
* במתכון המקורי כתוב שאם מקפיאים את הטראפלס, מתקבל ממתק שמזכיר "גלידוניות". אני הקפאתי כמה טראפלס וטרם טעמתי. אדווח בהמשך!




16 תגובות:

  1. נראה כל כךךךךךך טעים!!!
    בהצלחה בסמסטר הקרוב :)

    נטלי

    השבמחק
    תשובות
    1. כל כך טעים שזה ממכר!
      תודה רבה :)

      מחק
  2. שאלת הבהרה: כשטובלים בשני סוגי השוקולד, יוצא שכבה לבנה מכוסה בשחורה או להיפך? צריך לחכות שהשכבה הראשונה תתקשה לפני שטובלים בשניה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אורלי,
      שלוש אופציות לציפוי מבחינתי:
      1. לטבול בשוקולד אחד ולעטר באחר במזלג או בצורת זילוף אחרת.
      2. לטבול חצי כדור בשוקולד אחד ואז חצי כדור בשני (לא חובה ממש חצי חצי, אפשר להיות יצירתית)
      3. לשפוך מעט מהלבן לשחור ולערבב ממשש מעט (שיהיה מעין "שיש") ואז לטבול- כך תהיה דוגמא יפה על הטראפל.
      בהצלחה!
      ואם את מכינה, תקפיצי להורים שלי כמה, הם בוכים שאין מתוק בבית מאז שנסעתי :)

      מחק
    2. ברור. כבר הבטחתי לאמא שלך מעשר מעוגיות הג'ינג'ר בפעם הבאה שאעשה כי היא התלוננה שאלו שאת עשית לפני שנסעת כבר נגמרו...

      מחק
  3. סוף כל סוף הגעתי לקריאת כל (כן, כ-ל) הבלוג שלך היום, מתחילתו ועד לא-סופו, כפי שתכננתי כבר זמן מה, ו.. מי בכלל מקנא בך ובחיים שלך כרגע? בטח לא אני.
    איזה כיף, תמשיכי לכתוב ולעדכן! ולהנות, בעיקר תמשיכי להנות.

    ולגבי הטראפלס: תקפיאי, תקפיאי.. אחת שיודעת ;-)

    השבמחק
    תשובות
    1. מור!
      קודם כל תודה על המתכון הנהדר :) רק עכשיו אני מקשרת שמור כהן זו מור ממורקייק!
      וואו, קראת הכל? או כמעט הכל? יפה לך, אני קשקשנית לא קטנה.
      תמשיכי לעקוב ותודה על הפירגון...!
      (אה, והמוקפאים מדהימיםםם)

      מחק
  4. היי דביר,
    אני כ"כ מקנאה בשותף שלך! =)
    נראה מדהים.
    אני רוצה להכין את הטרפלס בגרסא טבעונית ושוקלת לנסות להחליף את החמאה בשמן קוקוס שגם הוא מתקשה/מתמצק בקור.
    אגיב לאחר הניסיון!

    השבמחק
  5. ניסיתי ויצא מדהים. אני לא יודעת להעלות לכאן תמונה אבל שמתי בפייסבוק, יחד עם קישור לבלוג שלך - to give credit where credit is due. כשההורים שלך יחזרו מתל-אביב יקבלו את שלהם, כפי שהבטחתי. תודה ושבת שלום.

    השבמחק
    תשובות
    1. אורלי,
      משום מה רק עכשיו ראיתי את התגובה הזו.
      כמובן שכבר ראיתי את התמונה בפייסבוק. שמחה שאהבת בכל אופן :)
      דביר.

      מחק
  6. הכנתי ויצא חלומי!!! באמת ממכר..
    תמשיכי להנות ולהעלות דברים מעוררים קנאה, תאבון והשראה
    שבת שלום :)

    השבמחק
    תשובות
    1. עידית,
      שמחה מאוד שאהבת ותודה שחזרת לפרגן!
      מבטיחה להמשיך בשלי :)
      דביר.

      מחק
  7. הטראפלס האלו פשוט מדהימים!! הכנתי אותם למשלוחי מנות וקיבלתי עליהם המון מחמאות.. לא האמינו שהם תוצרת בית..
    תודה רבה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מור,
      אני שמחה מאוד לשמוע שהם קצרו מחמאות ושנהניתם מהם.
      תודה רבה שחזרת לדווח :)
      המשיכי לעקוב.
      דביר.

      מחק
  8. אין אפיה? אני שואלת בגלל שיש קמח במתכון

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, אין אפייה. אם זה מטריד אותך, אפשר לנסות להמיר בשקדים טחונים באותה הכמות.

      מחק