יום חמישי, 1 בינואר 2015

בלי הרבה דיבורים...עוגיות תפוחים.


אם תשאלו אותי איזו עוגה אני הכי אוהבת בעולם, התשובה תהיה פאי תפוחים.
יש איזושהי ציפייה שלקונדיטורית תהיה תשובה מתוחכמת יותר, אבל האמת היא שפרוסת פאי תפוחים חם עם כדור גלידת וניל בצד, זה כל מה שצריך כדי להעלות חיוך על פניי.
למרבה הצער, למרות הפשטות שבה, זוהי עוגה שדורשת לא מעט עבודה: הכנת בצק פריך, רידוד, קילוף וחיתוך תפוחים ועוד ועוד....


בשבוע שעבר, בעת שתקף אותי חשק עז לפרוסת פאי תפוחים, הגיתי את העוגיות האלה.
לאחר שעברתי על כמה מתכונים שמצאתי ברשת, החלטתי לשלב בהן קוביות תפוחים ו...תמרים- שהחליפו את סוכריות הטופי קרמל שמככבות במתכונים האמריקאיים.
במינימום עבודה, התקבלו עוגיות שמנמנות, רכות ובטעם של עוגת תפוחים מנחמת וטעימה.
הקופסא שעל השיש בדירה חוסלה בפחות מ-12 שעות, כך שנראה לי שהן הצליחו...!


הפעם באמת בלי הרבה דיבורים- ישר למתכון.
בתיאבון!

אה ו...
אל תתנו לתמונות האפרוריות והמשעממות בפוסט הזה להטעות אתכם. הן נבעו מתאורה לקויה וחוסר זמן להשקיע בסטיילינג. התנצלותי!


עוגיות תפוחים/ ל-25-30 עוגיות קטנות

מצרכים:
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
100 גרם סוכר חום כהה
ביצה
195 גרם קמח
חצי כפית קינמון 
1 תפוח, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
4 תמרים מסוג מג'הול, קצוצים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערת המיקסר, מניחים חמאה ומסוכר ומקרימים בוו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הביצה וממשיכים בערבול.
4. מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבלים רק עד שהם נטמעים כמעט לחלוטין בבצק.
5. מוסיפים את קוביות התפוחים והתמרים ומערבלים עד לפיזור אחיד בבצק.
6. בידיים מעט רטובות, יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומתייצבות יחסית. חשוב לא לאפות יתר על המידה, שכן ייחודן הוא ברכות שלהן.
8. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
9. שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר, כיומיים- שלושה.

הערות:
* כיוון שהעוגיות מכילות פרי טרי, הן לא מחזיקות מעמד לאורך זמן כמו רוב העוגיות, ולכן מומלץ לאכול אותן בתוך יומיים (גג שלושה) מהאפייה.
* ניתן להשמיט את התמרים ולהמירם בעוד קוביות תפוח או באגוזים קצוצים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה