יום חמישי, 13 באוגוסט 2015

גלידה פטנט: גלידת בננה ב-5 דקות (כולל הכלים)

בשביל הפוסט של היום לא עשיתי כלום.
באמת.
נאדה.





טוב נו, אם אתם מתעקשים:
הקפאתי בננות.
הוצאתי מהפריזר.
טחנתי בבלנדר.
צילמתי.




זה הכל!




אני מתה על הגלידה הזו. 
אני אוהבת להכין אותה בספונטניות כשאין (או יש) משהו מתוק בבית, וצריך קינוח מהיר או ארוחת ביניים מפנקת.
הטבעונים שבכם, חובבי הבריאות, או מי שפשוט גולש הרבה ברשת, כנראה כבר נתקל בה.
מדובר בגלידה המורכבת אך ורק מבננה, והסיבה היחידה שלא תוכלו להכין אותה, היא אם אין ברשותכם בלנדר טוב.
או אם אתם לא אוהבים בננות (ואז יש לכם חשבון איתי...)
כשתכינו אותה, לא תאמינו זכל מה שיש כאן זה בננה. מתקבלת גלידה קרמית, נימוחה ובטעם גן עדן!
והכי כיף, אם לא מתפרעים בתוספות, זו גלידה נטולת ייסורי מצפון. לגמרי.



זה כל כך פשוט, שלמען האמת, גם מתכון לא יהיה כאן.
רק כמה הוראות פשוטות והצעות לגיוון.
יאללה, מתחילים:

בוחרים בננות כמספר המנות שרוצים.
על הבננות להיות צהובות ובשלות אך לא שחורות מדי, כי זה ישפיע על טעם הגלידה.
פורסים או (למה להתאמץ?) קורעים בידיים כל בננה ל-4-5 חלקים.

מקפיאים בקופסא סגורה.
זמן ההקפאה האידיאלי הוא 4-5 שעות. אבל אם יש לכם פחות, כבר יצא לי להכין מבננות שהוקפאו רק שעתיים. העיקר שיקפאו.



כשהבננות קפאו, מעבירים לבלנדר.
ממתינים 2-3 דקות (הבננות נהיות קצת פחות קפואות, אבל לא מפשירות עדין).
מפעילים את הבלנדר על מהירות נמוכה ומעלים למהירות גבוהה בהדרגה.
בתחילה, הבננות יתפוררו.



לאחר מכן, הפירורים ייטחנו ל...גלידה.
בבלנדר טוב (לי יש אצל ההורים ויטה-מיקס, תענוג!) זה ייקח ממש פחות מדקה.
בבלנדר רגיל (כמו שיש לי בדירה) זה ייקח עד 3 דקות. אל ייאוש.



ובעצם, כאן סיימנו.
מעבירים מיד לקעריות, ומגישים.



הצעות לגיוון:

גלידת בננה וחמאת בוטנים: בשלב הפירורי, מוסיפים כף חמאת בוטנים על כל שתי בננות.
ניתן לפזר בוטנים קלויים קצוצים או קוקוס. בתמונות הכנתי גלידת בננה וחמאת בוטנים ופיזרתי חטיף סניקרס קצוץ.
גלידת צ'אנקי מאנקי: בשלב הפירורי, מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ושוקולד צ'יפס לבלנדר. לחילופין ניתן לפזר מעל בהגשה.
גלידת בננה ושקדים: בשלב הפירורי, מוסיפים כף חמאת שקדים על כל שתי בננות. מפזרים שקדים פרוסים קלויים או שקדים קלויים וקצוצים. גם שקדים מלוחים יעבדו מצויין ויתנו קונטרה.
גלידת בננה- קוקוס: בשלב הפירורי, מוסיפים כף קוקוס טחון על כל שתי בננות. אם יש לכם פחית קרם קוקוס פתוחה, תוכלו גם להוסיף כף ממנו להעצמת הטעם והמרקם.
גלידת בננה-קינמון: מוסיפים קינמון לפי הטעם (כן, בשלב הפירורי).
ועוד, ועוד ועוד רעיונות כיד הדמיון, רק שימו לב לא לפגוע במרקם הגלידה עם תוספות מימיות מדיי.


הערות:
** הכמות שציינתי (בננה לאדם) מספיקה לכשתי כפות גלידה לסועד. אם רוצים יותר, מוסיפים עוד בננה לאדם.
** רוב הבלנדרים יצליחו לטחון בצורה אידיאלית כמות של 4-5 בננות בבת אחת. אם מכינים כמות גדולה יותר, רצוי לטחון בשתי נגלות (את הנגלה הראשונה לאחסן במקפיא עד ההגשה).
** את הגלידה טוחנים ממש לפני ההגשה ומגישים מיד. מנסיוני הקפאה חוזרת שלה לא עולה יפה. יש לתכנן את הקפאת הבננות לפי הזמן שתרצו להגיש.
** המלצה: שמרו תמיד בננות קפואות בפריזר. הן נהדרות לא רק לגלידה אלא גם בשייקים של פירות ושייקים ירוקים. הן מעניקות לכל העסק מרקם קרמי אך גם מתפקדות כ"קרח". אם יש ביקוש, מציעה לפרסם פוסט שייקים קיצי.
** למרות ההכנה הפשוטה, חשוב להקפיד על זמן ההקפאה, איכות הבלנדר, זמן הטחינה הקצר וההגשה המיידית. אלה יבטיחו גלידה מעולה.

בהצלחה!




תגובות על הפוסט? שאלות על המתכון?
סתם מילה טובה? :)
אני אשמח מאוד לתגובות, אז אנא- שתפו אותי!


3 תגובות:

  1. זה עובד רק עם בננות?

    השבמחק
  2. יצא אדיר, תודה! אגב, עובד גם עם בלנדר מוט אם מישהו תהה...
    ואני בעד פוסט שייקים!

    השבמחק