יום שבת, 27 בספטמבר 2014

מנוחה קלה בין חג לחג: קראמבל פירות קיץ עם שטרויזל תבלינים ואגוזים


הרבה מקוראי הבלוג הזה הם חובבי אפיה, שלא לומר משוגעי אפיה.
המשמעות היא שבתקופת החגים, אני מניחה שאתם מוצאים עצמכם שעות רבות בחיפוש מתכונים חדשים ומעניינים לארוחות החג (או לקפה של אחה"צ כשכל המשפחה מגיעה) וכמובן- עומלים שעות נוספות במטבח בהכנת כל אותן עוגות, מאפים ומתוקים.
זוהי תקופה כיפית מאוד עבורנו המשוגעים לדבר, אך גם לא אחת מעייפת (השלב הזה כשכולם הולכים ואנו נשארים עם הסיפוק וכאב הרגליים. מכירים?).


את המתכון הזה בחרתי לשתף דווקא עכשיו, משתי סיבות:
הראשונה, כי תכף נגמר לנו הקיץ, וזה בדיוק הזמן להשתמש בכל הפירות שקנינו לכבוד החג ולא נאכלו, אלה שקצת בשלים מדיי וחבל לזרוק. בקראמבל הזה זה בדיוק מה שצריך.
השנייה, היא שבין חג לחג צריך קצת לנוח עם מתכונים קלילים, אבל גם לספק את צורך האפייה (והצורך במשהו מתוק, בואו נודה על האמת). 


המתכון הזה קליל גם מבחינה קלורית (אינו מכיל שמן ומופחת סוכר) וגם מבחינת ההכנה.
כל שצריך הוא לחתוך לקוביות כמה פירות (אם תצמדו לפירות קיץ אין צורך לקלף), לערבב כמה חומרים לשטרויזל ביד ולשלוח לתנור.
זהו אחלה קינוח לארוחת צהרים או ערב, או אפילו ארוחת בוקר בפני עצמה לצד יוגורט קריר. 
אפשר להשתמש באיזה פרי שרוצים ואוהבים: נקטרינות, אפרסקים, משמש, שזיף ועוד.
אם אתם מוסיפים אגס או תפוח קחו בחשבון שייתכן והם ייצאו פחות רכים משאר הפירות.
הפתרון הוא לקצוץ אותם לקוביות מעט קטנות יותר כך שזמן האפייה שלהם יתקצר וישתווה לאחרים.
אני הוספתי גם בננה וזו הייתה הברקה מעולה! היא מוסיפה מתיקות וטעם עשיר ותמצאו את עצמכם מחפשים אותה בתוך הקראמבל בתקווה לעוד ביס ממנה :)
האגוזים והתבלינים הם עפ"י טעמי וגם איתם ניתן לשחק ולגוון לפי טעמכם.


עצירה קלה לפני המתכון:
רבים מכם שואלים אותי מה קורה איתי כעת ומהו מקום העבודה החדש שלי.
אני שמחה לבשר שהתחלתי לעבוד כקונדיטורית במלון "המלך דוד" (קינג דיוויד) בירושלים.
השתלבתי בצוות של כמה קונדיטורים ויחד אנו אחראים על מתוקים ומאפים לארוחות השונות במלון (בין אם קינוחי צלחת בהגשה או מזנונים), אירועים המתקיימים במלון וכן מסעדות המלון- חלבית ובשרית.
העבודה מעניינת מאוד ומגוונת, הצוות נעים וכיפי ואני לומדת בכל יום הרבה דברים חדשים.
בזמן הקרוב אכתוב קצת יותר, אך קודם עליי להשתלב ולמצוא את מקומי, וכעת אני מתרכזת בכך.
מסיבה זו, הכתיבה בבלוג אולי מתמעטת, אך אני מבטיחה לעשות כל מאמץ להתמיד ולא להיעלם.
אתם מוזמנים להמשיך להגיב או לשלוח לי שאלות ופניות באופן אישי.

מאחלת לכם שנה טובה, גמר חתימה טובה והמשך תקופת חגים מתוקה, משפחתית ונעימה.


קראמבל פירות קיץ עם שטרויזל תבלינים ואגוזים/ תבנית מלבנית 15X24 או כל כלי חסין לחום בעל נפח דומה (כ-6-8 מנות)

-מבוסס על מתכון של קרין גורן מתוך הספר "סודות מתוקים 2", בשינויים שלי-

מצרכים:
לפירות-
כ-4 כוסות של קוביות פרי  (אני השתמשתי בנקטרינה, אפרסק,שזיף ובננה)
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר (אפשר גם להשמיט)

לשטרויזל תבלינים-
3/4 קמח
1/2 כוס סוכר (אפשר ורצוי סוכר חום)
כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון 
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
ביצה
כפית תמצית וניל
חצי כוס אגוזים קצוצים (פקאן/ מלך/ לוז/ שקדים/ קשיו)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני, 175-180 מעלות.
2. מערבבים את קוביות הפרי עם מיץ הלימון והסוכר ומשהים לכמה דקות. משטחים בכלי שבחרנו בשכבה אחידה.
3. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והתבלינים. מוסיפים ביצה ווניל ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. התערובת מתגבשת פחות משטרויזל רגיל וזה בסדר. 
4. מפזרים את האגוזים הקצוצים על שכבת הפירות ועליהם מפזרים באופן שווה את השטרויזל. אם רוצים אפשר גם לערבב את האגוזים לתוך הפירות לפני ההנחה בתבנית.
5. אופים בחום בינוני כחצי שעה. עד ששכבת השטרויזל מזהיבה והפירות התרככו דיים. לפירות קשים ייתכן וייקח מעט יותר זמן ולרכים מאוד טיפה פחות.
6. מוציאים, ממתינים כמה דקות ומגישים חם לצד גלידה או יוגורט קר. אין טעם לנסות לחתוך בצורה אסתטית וכדאי פשוט לקחת בכף ולהגיש בקערות אישיות.





2 תגובות:

  1. שטרויזל בלי חמאה??! מעניין ביותר
    ברכות על הגיג החדש - נשמח לראות תמונות מאחורי הקלעים גם משם!!!1 כמו-כן, סקרנית לדעת מה ההבדל באווירה ובחוקים בין המטבח האחורי של הרמה למטבח שאת עובדת בו עכשיו (מעבר לאוביוס :)))
    חג שמיייח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מאיה!
      אני בדיוק מפענחת בימים אלה באיזה קונספט לכתוב על העבודה, אם בכלל. אני מאוד רוצה אבל עוד לא בטוחה איך זה יעבוד. יש הרבה הבדלים וזה אכן יהיה מה שאדבר עליו אם אכתוב, וכנראה שממש בקרוב.
      תודה על הפידבק :)
      חג שמח!
      דביר.

      מחק