יום שני, 13 באפריל 2015

סוף עונה: מאפינס תותים וקינמון (שכיף להכין עם ילדים)

אכן, אלה ימים אחרונים של תותים.



בשוק כבר דוכנים בודדים מוכרים אותם (וגם אז יש להפציר במוכר שיתן רק את היפים), בעבודה כבר פתחנו פס מיון כיוון שהסחורה שמגיעה כבר לא כשהייתה.


אני אומרת זאת בלב כבד, שכן תותים הם אחד הפירות האהובים עליי- בפני עצמם וכשדרוג של טעם ומראה בעולם הקונדיטוריה.

מנה שצלחתנו המלון, בשילוב תותים

אגב, אם "נתקעתם עם תותים בשלים" ולא מתחשק לכם להכין מהם דווקא מאפינס, הנה מספר רעיונות לניצולם:
1. יש בבלוג כמה וכמה מתכוני תותים, השתמשו במילת החיפוש או בתווית "תותים" ותמצאו את כולם.
2. הכנת ריבה (האינטרנט שופע מתכונים, אני ממליצה על ריבה שמשלבת תבלינים, בשביל העניין)
3. הקפאת התותים בשלמותם- אני הקפאתי קרוב לקילו של תותים בקופסא אטומה, ומשתמשת בהם בהכנת שייקים (שיטה מעולה גם עם בננות).
4. טחינת התותים (אפשר עם סוכר) והקפאה כמחית- ניתן להפשיר ולהשתמש בהמשך להכנת רטבים לקינוחים, קיפול לתוך קצפת, ציפוי עוגות (להסמיך עם מעט ג'לטין) ועוד.


את המתכון הבא מצאתי בשיטוט ברשת, בעת ביקור אצל אחותי הגדולה בחיפה.


היא הצהירה שיש לה שתי קופסאות תותים מיותרות במקרר (וזאת לאחר שכבר הכינה את עוגת התותים ונוטלה המעולה מהבלוג), ובמקבי ביקשה שאכין משהו עם הילדים.


מאפינס הם דבר חביב מאוד על כולם, וקלות ההכנה שלהם הכתירה אותם כאופציה הטובה ביותר לשתף את הילדים.
מספר שינויים קטנטנים במתכון והתחלנו בהכנה.


שקד הקטנטנה (בתמונות) נהנתה מכל רגע, ודרה כל הזמן לשפוך מצרכים לקערה, לערבב ואף כיכבה בשלב חלוקת התערובת לשקעים.
למותר לציין שהשלב החביב עליה היה אכילת התערובת ישר מהקערה. ילדה חכמה.


אחר כך המשכנו בהכנת פיצה (מהמתכון הזה של עוגיו.נט) והילדים נהנו מהרידוד ופיזור התוספות כל אחד על הפיצה שלו.


ארוחת הפיצה וקינוח המאפינס היו שניהם מוצלחים וכולנו סיימנו שבעים אך מרוצים.

נ.ב
סליחה על ריבוי מתכוני המאפינס לאחרונה, מבטיחה לשתף במתכונים מעט יותר מעניינים כשלוח הזמנים שלי ירגע מעט.


אני מודה מקרב לב לשקד, נדב ואימם היקרה על ההשתתפות בפוסט.

בהצלחה :)

מאפינס תותים וקינמון/ ל-12 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית

מרכיבים:
כוס וחצי קמח לבן (210 גרם) -ניתן להמיר חצי מהכמות לקמח מלא, או את כולה לקמח כוסמין.
3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון (למעזים, אפשר גם כפית!)
1/3 כוס שמן קנולה/סויה (80 מ"ל)
ביצה אחת גדולה
חצי כוס חלב (100 מ"ל)
כפית וחצי תמצית וניל
6-8 תותים גדולים, חתוכים לקוביות (בערך 170 גרם)

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית מאפינס של 12 שקעים. ניתן גם להניח מנז'טים (ואז אין צורך בשימון).
2. בקערה גדולה, מניחים קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים לאיחוד.
3. בקערה בינונית מניחים ביצה, שמן, חלב ווניל וטורפים היטב (מטרפה ידנית זה מספיק), עד לאיחוד.
4. שופכים את תערובת הרטובים לתוך תערובת היבשים ומקפלים במרית או כף עץ, רק עד שהתערובת אחידה. יש להימנע מערבוב יתר שיפגע במרקם המאפינס.
5. מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים מעט, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
6. מחלקים את תערובת המאפינס בין 12 השקעים, וממלאים כ"א מהם עד ל-2/3 מגובההו. אם יש לכם כף גלידה קפיצית, היא אידיאלית לכך והכמות מדויקת.
7. אופים את המאפינס 15-20 דקות, עד שקיסם המוחדר במרכזם יוצא עם פירורים לחים (ולא תערובת רטובה). המאינס יזהיבו.
8. מצננים על רשת כמה דקות ומגישים.
9. ניתן לשמור את המאפינס בקופסא/קית אטומה במקפיא, עד חודש.

הערות:
** את התותים ניתן להחליף בפירות אחרים כמו אגסים, תפוחים, אוכמניות/פטל טרי/קפוא ועוד.
** ניתן להוסיף למתכון אגוזים קצוצים הן בלב קיפול התותים והן כיזור מלמעלה טרם האפייה. גם שוקולד צ'יפס ישתלבו מעולה עם התותים והקינמון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה