יום חמישי, 16 במרץ 2017

מתוקים, מלוחים, חריפים: אגוזים קלויים ממכרים, בקלי קלות

כמה פעמים קרה לכם שהתחשק לכם משהו מתוק, ומיד אחריו כבר הפכתם את הבית בחיפוש אחר משהו מלוח? 
כן, כולנו חווים את הקרייבינג המעגלי הזה, והנשנוש הבא יסגור לכם בדיוק את הפינה.
אגוזים הם נשנוש נהדר גם סתם ככה, בצורתם הטבעית: הם מלאים בשומן איכותי, בסיבים ובחלבון, ונהדרים כחטיף להעלאת האנרגיה, יחד עם פרי לאחר אימון או סתם כשרעבים בין הארוחות ורוצים ללכת על משהו קליל.



האגוזים האלה עולים שלב אחד גבוה יותר- וקלויים בתערובת מנצחת של תבלינים ממכרים.
במבט ראשון על המתכון, השילוב עלול להיראות מוזר, אך תאמינו לי- הם יחוסלו בצ'יק.
יש בהם מתיקות מדויקת, מליחות ממכרת וחריפות שנותנת טוויסט הורס לכל העניין.

אתם מוזמנים להתפרע עם האגוזים עצמם, ולבחור באילו סוגים שתרצו. אני הכנתי את שלי עם בוטנים, שקדים וקשיו שהיו בבית, אבל אתם יכולים להמיר חלק מהכמות ללוז, פקאן או מלך. הכל הולך!
תהליך ההכנה פשוט, ודורש ערבוב של תערובת התבלינים והשמן (קוקוס, כמובן), הוספת האגוזים וערבובם כך שיצופו היטב, ולבסוף קלייה בתנור שחומם מראש. האתגר האמיתי יהיה להמתין שיתקררו מעט לפני שתחטפו חופן :)

האגוזים האלה יכולים להוות נשנוש לאמצע היום, משהו לתת לילדים (גדולים כמובן) בשקית להפסקה או לקחת איתכם לעבודה וכמובן מעולים לאירוח, מומלץ לצד כוס יין או בירה.



כמו רוב המתכונים האחרונים שלי, המתכון ללא גלוטן או סוכר לבן- ומכיל רק מרכיבים מלאים וטובים. הוא גם טבעוני אם תמירו את הדבש למייפל. לא ניסיתי, אבל אין סיבה שלא יעבוד :)

מחכה לשמוע אם אהבתם!


אגוזים קלויים מתוקים, מלוחים וחריפים/ ל-3 כוסות (צנצנת מכובדת של ליטר)

מרכיבים:

1 כוס אגוזי קשיו, טבעיים
1 כוס שקדים, טבעיים
1 כוס בוטנים, טבעיים
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
כפית מלח ים
½ כפית אבקת צ'ילי (אני טחנתי צ'ילי גרוס)
1 כף שמן קוקוס, מומס
1 כף דבש או מייפל

אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את האגוזים בקערה.
  3. בכוס או קערית קטנה מערבבים את שמן הקוקוס המומס, הדבש, התבלינים והמלח.
  4. שופכים על האגוזים שבקערה ומערבבים היטב. מוודאים שכל האגוזים מצופים בתערובת (רטובים) ומפרידים אם יש גושים גדולים שנדבקו.
  5. מפזרים את התערובת על נייר האפייה באופן שווה ואחיד. שוב, מפרידים גושים באם ישנם.
  6. קולים בתנור 15-20 דקות, עד שריח מתובל מתפשט בבית והאגוזים מזהיבים מעט. נזהרים לא לשרוף. אפשר לעצור ולערבב באמצע אך לא חובה.
  7. מוציאים מהתנור, ממתינים לצינון מוחלט ומעבירים לצנצנת. ניתן להפריד גושים או להשאירם, לבחירתכם.
הערות:
** כאמור, ניתן להשתמש באיזה אגוזים שאוהבים ולשלב כמה סוגים שרוצים. רק הקפידו להישר על 3 כוסות סה"כ, כדי שיחס התבלינים יתאים. מומלץ לא להשתמש באגוזים גדולים מדיי כמו ברזיל או מקדמיה שזמן הקלייה שלהם בוודאי ארוך יותר.
** אתם מוזמנים לשחק עם תערובת התבלינים ולעשות אותה מתוקה יותר או פחות, מלוחה, חריפה וכו'. לא ניסיתי שילוב של תבלינים אחרים אבל אם יצא לכם משהו מוצלח- ספרו לי :)
** האגוזים ישמרו בצנצנת סגורה היטב כשבוע. מומלץ לשמור בטמפ' החדר, במקום מוצל.


תגובה 1:

  1. מתכונים מעולים!!!
    ממש תודה - כל המשםחה נהנת :-)

    תודה,

    אורי

    הכנת בירה ביתית

    השבמחק