יום שני, 1 באוגוסט 2016

כדורי פעמיים שוקולד, לגדולים

בזמן האחרון אני לא יכולה בלי שוקולד.
לא שאי-פעם יכולתי בלעדיו, אבל בהחלט עברתי תקופה מעודנת יותר בה העדפתי טעמי פירות חמצמצים למשל.



בכל אופן...עבר.
חלף.

בשבילי רק שוקולד.
גלידת שוקולד.
שייק שוקולד.



גרנולה שוקולד.
טראפלס עם שוקולד.
פאדג' חמאת בוטנים ושוקולד.
הבראוניז האלה...

הכל הולך.
יו ניים איט, איי מייד איט (וכמובן שגם אכלתי).

גם אם אני מתלבטת לרגע מה בא לי, השוקולד תמיד נבחר בסוף.



אולי זו רק תקופה...
אולי זו שקית הקקאו הענקית והחדשה יחסית , שהעברתי לצנצנת יפה וקורצת לי מהמזווה בכל פעם שאני מתלבטת מה לאפות.
אולי זה קשור לעובדה שהבנתי שהסמינר שלי לא יכתוב את עצמו, ואני מבלה הרבה יותר מדיי שעות מול המחשב, ומחפשת נשנושים טעימים שינחמו אותי.

ואולי זה בעצם השוקולד.
כי שוקולד זה שוקולד, והוא תמיד מנצח.
תמיד מנחם.
תמיד סוגר את הפינה.



הכדורים האלה נולדו ממש ברגע של חולשה וללא מתוק בבית, והאמת שאני לא לוקחת עליהם קרדיט, כמעט. 
הם לקוחים מבלוג שנדלקתי עליו לאחרונה, שיש בו אוצרות על אוצרות של מתכוני כדורים שונים: כולם בריאים, כולם יפים ומגרים ומבריקים וטעימים. 
ניסיתי כבר כמה מתכונים, רק כאלה שלקחו בדיוק 10 דקות (כולל הכלים) וכולם היו מעולים.
השינוי היחיד שעשיתי בהם הוא שהורדתי מעט את כמות התמרים (אל תדאגו, לא תרגישו אותם), והוספתי קצת קינמון בשביל הטוויסט. אני משוגעת על קינמון ושוקולד. אם אתם לא- פשוט תשמיטו אותו.

אלה כדורי שוקולד דחוסים ושוקולדיים, שאוהבי הקקאו ישתגעו עליהם.
אני השתמשתי בשוקולד 85% בשלב השוקולד צ'יפס, ויחד עם הקקאו והקינמון נוצר מעדן אמיתי למבוגרים (שיודעים מה טוב להם!)
אם אתם רוצים להכין אותם לילדים (או למבוגרים שלא יודעים מה טוב להם), אני ממליצה להשתמש בשוקולד מריר פחות, ואולי להשמיט את הקינמון, לבחירתכם.

החלק הכי טוב בהם אחרי הטעם המטורף הוא שהם בריאים, עשויים מחומרים טבעיים וטעימים, ומתאימים לכולם (אולי חוץ מהאלרגיים לאגוזים).
הם לא מכילים גלוטן, סוכר לבן, מוצרי חלב, ביצים או סויה.
אה, ואמרתי שהם סופר-קלים להכנה?

הכדורים האלה הם מסוג הדברים שאני אוהבת שתמיד יש בבית, מחכים לי במקרר. 
הם יהוו אחלה חטיף לאחה"צ, קינוח קליל אחרי ארוחת ערב או משהו זריז ליד הקפה של הבוקר.

יאללה, שוכנעתם.



כדורי פעמיים שוקולד/ ל-20 כדורים בינוניים

מצרכים:
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים, או קלויים ללא מלח (כ-150 גרם)
8 תמרים מזן מג'הול, ללא החרצנים
3 כפות אבקת קקאו
1 כף דבש/מייפל (לגרסא טבעונית)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון טחון
קורט נדיב של מלח ים גס
50 גרם שוקולד מריר (לפחות 70%), קצוץ גס

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את אגוזי הקשיו על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים למשך כ-8 דקות. הם צריכים להזהיב מעט ולהעלות ריח קלוי עדין, אך לא להשחים ממש. ניתן לקצר את התהליך ולקנות קשיו קלוי, אך חשוב לקנות ללא מלח.
2. מניחים לקשיו להתקרר לטמפ' החדר, כ-10 דקות. ניתן לזרז במקפיא או מקרר.
3. מניחים במעבד מזון את הקשיו, התמרים, הקקאו, הדבש, הקינמון, הוניל והמלח. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת שממש נראית כמו בצק. אם נשארים פירורים קטנים של קשיו זה בסדר (ראו בתמונה). אם הוא עדיין בחתיכות גדולות, המשיכו לעבד עוד מעט.
4. מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומעבדים שוב ב-2-3 פולסים קצרים, עד לאיחוד. אפשר להעביר לקערה ולעזור להם להיטמע באופן אחיד עם הידיים, רק אל תעבדו יותר מדיי, זה בכל זאת שוקולד.
5. מגלגלים לכדורים בקוטר 2-3 ס"מ ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר או במקפיא, להתייצבות.
6. הכדורים ישמרו בקירור עד 5 ימים, בהקפאה עוד כמה ימים נוספים.



אהבתם את הפוסט והמתכון?
יש לכם הארות, הערות או שאלות?
אני מאוד אוהבת תגובות ואשמח לשמוע מכם.
אנא השאירו תגובה כאן למטה :)






5 תגובות:

  1. Wow!! It looks so tempting and so delicious!!

    השבמחק
  2. זה נראה לך יעבוד עם אגוזים אחרים גם? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי,
      אמור לעבוד גם עם שקדים/מלך/פקאנים. לטעמי אין סיבה שלא.
      יש רק לקחת בחשבון שהטעם ישתנה (לא בהכרח לרעה) שכן הקשיו ניטרלי יחסית להם.
      בהצלחה!
      דביר.

      מחק
  3. הי,
    אני שואלת מתוך עניין, כי אני מנסה לעבור לתזונה מאוזנת יותר בעצמי: איך משתלבים כל מאכלי השוקולד בהרגלי האכילה הבריאים שלך? מדובר בדי הרבה סוכר, לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      השאלה לגיטימית ואשמח לענות.
      הגוף שלנו צריך סוכר, לא בכמויות גדולות כמובן, והכל עניין של איזה סוכר.
      לעומת הסוכר הלבן (או חום) המעובד, סוכרים טבעיים כמו מייפל אמיתי, דבש, סוכר קוקוס הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך. המשמעות היא שהם נספגים בצורה איטית יותר בדם שלנו ולכן לא גורמים ל"פיקים" של רמת הסוכר בדם (זו שגם גורמת לנו להרגיש שוב רעבים, שוב לרצות מתוק...).
      כמובן שלערך הגליקמי הנמוך יותר יש משמעות חיובית גם עבור מי שממש מתמודד עם בעיה בריאותית וגם עבור מי שמנסה לאכול בריא יותר.
      באופן ספציפי במתכון הזה יש גם שוקולד מריר שכן מכיל סוכר לבן. אני לא נמנעת לחלוטין מסוכר לבן ונותנת לעצמי לחרוג מדיי פעם, אבל משתדלת לבחור בשוקולד עם אחוז מוצקי קקאו גבוה.
      אגב, שילוב של שומן (פה הקשיו) עם המייפל/תמרים המתוקים גם מסייע לספיגה איטית יותר של הסוכר.
      אני לא יועצת תזונה מוסמכת אז קחי כל מה שאני אומרת בערבון מוגבל ולכי לקרוא- זה מלמד וכיף :)
      זמינה לעוד שאלות אם תרצי, ובהצלחה!
      דביר.

      מחק