יום ראשון, 17 ביולי 2016

הקלאסיקה חוזרת: בראוניז עסיסיים עם שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך (ללא גלוטן)

בראוניז זו קלאסיקה.
משהו בין עוגה עסיסית לעוגיה פריכה ל...מוס נימוח ופאדג'י.
בשבילי הבראוני המושלם צריך להיות שוקולדי, לח ועסיסי, דחוס (במובן הטוב) ומושחת.


כילדה, אני זוכרת שאמא הייתה מכינה את המתכון האל-מותי מ"עוגות לכל עת" (נכון?!), שכמובן כלל מרגרינה כמו מים ;)
בגיל מאוחר יותר, כשהתחלתי לאפות בעצמי, הוא נותר אחד המתכונים האהובים עליי, אך כמובן שהחלפתי את המרגרינה האיומה בחמאה.
מה שמאוד אהבתי בבראוניז ההם, זה את השילוב של הקקאו ואגוזי המלך. פשוט פשוט, טעים, והכי קלאסי שיש.


הבראוניז האלה משחזרים את הטעם האהוב מהילדות, והם נוסטלגיה אמיתית.
הם כוללים חמאה וביצים כדי לשמור על המרקם הפאדג'י והעסיסי, אך כדי ליהנות מהם באמת ובלי ייסורי מצפון, השתמשתי בקמח טף (קמח ללא גלוטן) ובסוכר קוקוס (שהוא סוכר לא מעובד כמו הסוכר הלבן).
הוספתי לאגוזי המלך גם שוקולד מריר איכותי קצוץ, והרי לכם בראוניז מושלמות.


קמח טף (אותו דגן המשמש להכנת אינג'ירה, למשל) וסוכר קוקוס ניתן להשיג בחנויות/בתי הטבע הקרובים לביתכם :)
אכן מדובר בחומרי גלם לא זולים, אך כמו שאני אומרת תמיד, הכל עניין של איזון. לא מכינים בראוניז כל יום, ויוצאת פה כמות יפה שיחד עם הטעם הנפלא והבריאות בהחלט שווה את המחיר.
אני מאמינה שבשביל ליהנות ולשדרג את התזונה שלנו, צריך להשקיע קצת יותר כשאין ברירה, ומקווה שאם כולנו נרכוש חומרי גלם כאלה, המחירים יחלו לרדת. אמן.


למעוניינים בהמרות למיניהן, אגיד מראש שאת הקמח ניתן להמיר לקמח מלא או קמח כוסמין, רק שאז יהיה מדובר במתכון עם גלוטן. כמו כן, זמן האפייה עלול להתארך מסיבה זו בדקות בודדות. את סוכר הקוקוס ניתן להמיר בסוכר חום בהיר או דמררה, ושוב, קחו בחשבון שזהו הסוכר הפחות מומלץ ;)
הנמנעים ממוצרי חלב יוכלו להמיר את החמאה ניתן להמיר בשמן קוקוס, אך בשל השימוש בביצים המתכון לא יהיה טבעוני. 
אני מקווה להעלות מתכון דומה לטבעונים שביניכם בקרוב.

מקווה שתיהנו מהמתכון ומחכה לעדכון איך יצא.


נ.ב.
השבוע מתקיימת הגרלה בעמוד הפייסבוק של הבלוג, במסגרתה שלושה מכם יזכו בסדנת קינוחים בריאים בהנחייתי. את כל הפרטים תמצאו כאן. מוזמנים להשתתף!


בראוניז שוקולד ואגוזי מלך (ללא גלוטן)/לתבנית 25X25
מבוסס על המתכון הזה, בשינויים והתאמות שלי

מצרכים:
200 גרם קמח טף (ניתן להמיר בקמח מלא או כוסמין, אך הם מכילים גלוטן)
110 גרם אבקת קקאו, מנופה
⅓ כפית מלח הימלאיה/ מלח ים גס
245 גרם חמאה רכה או מומסת (לגרסה ללא חלב- שמן קוקוס באותה כמות)
250 גרם סוכר קוקוס (ניתן להמיר לסוכר חום)
כפית תמצית וניל/ 1/2 כפית מחית וניל
4 ביצים גדולות, בטמפ' החדר
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר, או שוקולד מריר קצוץ גס (לפחות 70%)
60 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
אם רוצים- עוד מעט שוקולד צ'יפס ואגוזים לפיזור למעלה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית 25X25 בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית מערבבים יבשים: קמח, קקאו ומלח.
3. בקערה גדולה, טורפים במטרפה: חמאה, תמצית וניל וסוכר קוקוס. כשאחיד, להוסיף ביצים אחת אחת, עד שנטמעות. אם החמאה רכה, זה ייראה כמו הקרמה.
4. מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים במרית , כמעט עד שאחיד לגמרי ועדין רואים פסי קמח וקקאו בודדים.
5. מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים קצוצים ומערבבים לפיזור אחיד. חשוב לא לערבב יתר על המידה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים במרית/פלטה לשכבה יחסית ישרה ושווה בגובהה, כמה שניתן.
7. אם רוצים, מפזרים מעל עוד חופן אגוזים קצוצים.
8. אופים 22-25 דקות עד שקיסם ננעץ בשולי העוגה יוצא עם פירורים לחים, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא רטוב. העוגה תמשיך להתייצב בתבנית מחוץ לתנור, ואפיית יתר תניב בראוניז יבשות ופחות פאדג'יות.
9. מחכים לצינון מוחלט לטמפ' החדר, מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר וחותכים לריבועים.
10. מאחסנים בקופסא אטומה בטמפ' החדר, עד 4 ימים. ניתן גם לשמור במקרר, למרקם פאדג'י יותר, עד 5 ימים.


אהבתם את הפוסט והמתכון?
יש לכם שאלות? הארות/הערות?
אני מאוד אוהבת תגובות ואשמח לשמוע מכם.
אנא הגיבו כאן למטה :)
















4 תגובות:

  1. נראה מאד טוב בתמונות
    אני חושבת שפעם יצא לי להכין עם המתכון הזה אבל עם רמח רגיל בכל אופן זה יצא טוב מאד אהבתי את המתכון ובאמת שנראה מצויין

    השבמחק
  2. יואו איך בא לי! נראה מעולה!

    השבמחק
  3. שלום. אשמח לדעת מידות של כוסות ולא בגרמים. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפרת,
      אני לא נוהגת לתת מידות בכוסות, כיוון שכוסות משתנות ולא כולם מחזיקים כוסות אוניברסליות.
      את מוזמנת להשתמש בטבלת המרות כגון זו:http://www.oogio.net/baking_conversion_chart/
      המתכון הזה מומר בסדר גמור לפי טבלת המרות.
      בהצלחה!
      דביר.

      מחק