יום שלישי, 23 בפברואר 2016

טראפלס "סניקרס": שוקולד, קרמל וחמאת בוטנים (עם מרכיב סודי)

זה לא סוד שאני אוהבת טראפלס.



ובעצם...איך אפשר שלא?





הם קלים להכנה, כיפיים להגשה (כמתנה לחברים או ככיבוד לאורחים) ומצוינים כנשנוש טעים עם הקפה.
יש בבלוג כבר כמה מתכוני טראפלס, אבל כשזה מגיע למתוקים הנפלאים האלה, אין דבר כזה יותר מדיי :)






הפעם, הלכתי על גרסת סניקרס.
אני משוגעת על החטיף המושחת הזה, ובאופן כללי מעריצה גדולה של כל דבר המשלב חמאת בוטנים ושוקולד.






בטראפלס האלה תמצאו את כל מה שיש לסניקרס טוב להציע, בגרסה קטנה וקומפקטית:
ליבה קרמלית מתוקה, עם נגיעות בוטנים מלוחות, בציפוי שוקולד איכותי ומעט מלח גס או בוטנים לקישוט (למי שרוצה).




את המרכיב הסודי, שבעצם מחזיק את כל המתכון הזה ועושה אותו לכל כך מוצלח- תגלו כשתגיעו למתכון.
אני יודעת שתופתעו וסקרנית לראות מה תחשבו!



אם אתם לא אוהבים טעם של בוטנים, אפשר להחליף את חמאת הבוטנים שבמתכון לחמאת שקדים (ניטרלית יותר) ולקבל טראפלס קרמל מלוח מצוינים לא פחות. גם טחינה תעבוד כאן, ותיתן לכל העסק מימד חלבתי מעולה.





אני את הסניקרס שלי, עם זאת, לא מחליפה!




נו...כבר זיהיתם מה המרכיב הסודי?






נ.ב- ספויילר:
הטראפלס האלה גם טבעוניים ואין בהם טיפת קמח לבן.






טראפלס "סניקרס": שוקולד, קרמל וחמאת בוטנים כ-20 טראפלס קטנים

מצרכים:
לטראפלס
כוס וחצי תמרים מזן מג'הול, מגולענים (אני השתמשתי ב- 9 תמרים גדולים)
מים חמים, להשריה (בכמות שתכסה את התמרים)
3 כפות חמאת בוטנים (טבעית, לא ממותקת)
3 כפות מים חמימים
1/4 כפית מלח ים גס או מלח הימלאיה

לציפוי:
100 ג' שוקולד מריר, קצוץ (רצוי 70% מוצקי קקאו ומעלה)
מעט בוטנים קלויים מלוחים, שבורים (אופ')
מלח גס (אופ')

אופן ההכנה:
1. מניחים את התמרים המגולענים בקערה ומשרים במים חמים, כ-10 דקות.
2. מסננים את המים, מעבירים את התמרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.
3. מוסיפים את חמאת הבוטנים, המים והמלח ומעבדים שוב, עד להיטמעות וקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. מעבירים את התערובת לקערה קטנה, משטחים מעט (לקירור מהיר יותר) ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לשעה). בינתיים, מכינים תבנית או מגש קטן שנכנס למקפיא, ומרפדים בנייר אפייה.
5. כשהתערובת התייצבה, יוצרים ממנה 20 כדורים בקוטר 3 ס"מ (בערך) ומניחים על המגש המוכן.
6. מכניסים למקפיא להתייצבות נוספת של כמה דקות.
7. בינתיים, ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי, או במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות כל פעם). נזהרים שלא יישרף.
8. כשהשוקולד נמס לחלוטין, מוציאים את כדורי התערובת מהמקפיא, וטובלים כל אחד מהם בנפרד בשוקולד. הדרך הקלה היא לגלגל בעדינות בשוקולד בעזרת המזלג (בלי לפצוע את הכדור), להרימו ולדפוק מעט על דפנות הקערה כך ששאריות השוקולד נוזלות דרך רווחי המזלג ולהניח בעדינות על נייר האפייה חזרה.
9. מומלץ לעצור כל 2-3 כדורים (שוקולד עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים מתייצב מהר), ולפזר מה שרוצים: מלח גס, בוטנים קצוצים ו...כל מה שבא לכם.
10. לאחר שהשלמתם את ציפוי כל הכדורים, מכניסים שוב למקפיא להתייצבות קצרה.
11. זהו! הטראפלס מוכנים להגשה וזלילה.
12. שומרים את הטראפלס בקופסא אטומה במקרר כשבוע או במקפיא, עד חודש (בלי קשר, ממליצה לשמור ולאכול ישיר מהמקפיא- תענוג!)



הערות:
* לגרסא שהיא גם נטולת סוכר לבן, גלגלו את הטראפלס בקקאו/ קוקוס/ אגוזים קצוצים במקום השוקולד.
* כאמור לעיל, ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בכל חמאת אגוזים/טחינה, ולקבל טראפלס בטעם שונה. אנשי הפליאו, זה גם הפתרון עבורכם!
* אל תוותרו על המלח, הוא עושה את כל ההבדל. אני ממליצה לפזר מעט ממנו גם מעל השוקולד.
*כאמור לעיל- ממליצה לשמור את הטראפלס במקפיא ולאכול ישר ממנו. ליבת הטראפלס לא קופאת ונותרת רכה וגלידתית.

14 תגובות:

  1. תשובות
    1. נעשה החלפות בעד קרמל שומשום?!

      מחק
  2. לפי המרכיבים נראה מתכון מעולה. אנסה בסוף שבוע. תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מעולה!
      אשמח לדעת איך יצא :)

      מחק
  3. אופס. נזכרתי שיש לי גם שאלה: האם אפשר לקצר תהליכים עם ממרח תמרים? אם כן, אשמח ואודה להערכת הכמות המתאימה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      לרוב ממרח תמרים מכיל סוכר כך שלדעתי עדיף שלא.
      עם זאת, מבחינת המרקם זה באמת דיי דומה, כך שאפשר לנסות.
      אני ממליצה להתחיל בחצי חבילה (200 גרם) במקום כוס וחצי תמרים. אם התערובת תהיה רכה מדיי אפשר להוסיף בהדרגה, כל פעם כף.
      בהצלחה!

      מחק
  4. שוב תודה. הבלוג שלך יפיפה ומושקע. נכנס היישר לסרגל הסימניות.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!
      תודה רבה על הפירגון :)

      מחק
  5. לא יכולתי להתאפק והכנתי באותו יום. אז למרות שהכנתי מממרח תמרים + חמאת בוטנים עם סוכר ושוקולד 60% - יצא מעולה. השילוב של כדור קפוא עם שוקולד חם הניב ציפוי קריספי משובח. בפעם הבאה (שתהיה בקרוב מאוד)מרכיבים מדוייקים.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת.
      שימחת אותי ואשמח לשמוע גם בהמשך איך יצא.
      שלנו חוסלו לגמרי ונכין השבוע כבר חדשים.
      שבוע נעים!
      דביר.

      מחק
  6. גם את הטרפלס ניסיתי ויצא מצויין!
    ממש ממכר
    תודה
    שרה זלט

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף :)
      הם ללא ספר אחד המתכונים האהובים עליי כאן.
      שמחה שנהניתם.
      דביר.

      מחק