אין דבר שאני אוהבת ליד הקפה יותר מעוגות בחושות.
יש משהו כל כך מנחם בעוגה פשוטה שמשאירה טעם עדין לעוד, בלי להכביד יתר על המידה.
מבחינתי, עוגה בחושה חייבת להיות לחה, ואני לא מתחברת בכלל לסוג היבש יותר, שבד"כ כולל גם הקצפות למיניהן ולכן דורש יותר עבודה וזמן הכנה.
העוגה הזו היא עוגה מושלמת מבחינתי.
היא מבוססת על קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק), ובתוכה מתחבאת שכבת קינמון וסוכר מתפצפצת. אותה תערובת קינמון וסוכר נמצאת גם למעלה, בתוספת אגוזים קצוצים, ומעניקה מעטה קראנצ'י שמאזן את נימוחות העוגה.
כבר אמרתי שהיא מושלמת?!
עוד בונוס לעוגה הזו שהיא ידידותית לאנשי הפליאו (שימו לב להערות למטה) ובכלל- לנמנעים מגלוטן, מדגנים, מחלב ומסוכר מעובד. השקדים הם הקמח היחיד כאן, ומה שמחזיק את כל העסק הן הביצים (אז לא, לא ניתן לטבען את המתכון, למי שהתכוון לשאול :) ). העוגה עצמה ממותקת בסירופ מייפל (אמיתי!) ובשכבת הקינמון מככב לו סוכר הקוקוס הכה אהוב עליי.
העוגה מתאימה מאוד למזג האוויר החצי-חורפי שפוקד אותנו, מוכנה בצ'יק ואני מקווה שתהנו ממנה כמו שאנחנו נהנים ממנה בימים אלה.
אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא לכם :)
נ.ב
אנצל את ההזדמנות להתנצל שלא פרסמתי לאחרונה. אנחנו מתחתנים בעוד פחות משבועיים ומטבע הדברים יש קצת עומס הכנות. אני דווקא אופה בלי סוף, אבל לא מתפנה לפרסם מספיק. מבטיחה לחזור בקרוב עם הרבה הפתעות והזדמנויות לפגוש חלק מכם פנים אל פנים (רמז גס...אהם אהם).
עוגת שקדים וקינמון עם ציפוי מתפצפץ/ עוגה אחת בתבנית לחם (11*23) או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
מבוסס על המתכון הזה, בשינויים והתאמות שלי
מצרכים
לעוגה:
4 ביצים L
130 גרם סירופ מייפל אמיתי (רצוי Grade B)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
60 גרם שמן קוקוס, במצב נוזלי (אך לא חם)
300 גרם קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון
לתערובת הקינמון:
2 כפיות גדושות קינמון
35 גרם סוכר קוקוס
לציפוי:
30-40 גרם אגוזי מלך/פקאן קצוצים גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים במעט שמן קוקוס את התבנית. ניתן גם לרפד בנייר אפייה, לחילוץ קל יותר.
2. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, שמן הקוקוס הנוזלי, הוניל וסירופ המייפל עד לאיחוד.
3. בקערה בינונית, מערבבים את קמח השקדים, אבקת האפייה והקינמון.
4. מוסיפים את היבשים לרטובים בהדרגה (2-3 פעמים) וטורפים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב לא לערבב יתר על המידה.
5. מעבירים מחצית מהתערובת המוכנה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. מפזרים מעליה מחצית מתערובת הקינמון וסוכר הקוקוס, בצורה אחידה כמה שניתן. מעבירים סכין בתבנית ליצירת דוגמת שיש.
6. מכסים את שכבת הקינמון בשאר תערובת העוגה ומפזרים למעלה את יתר תערובת הקינמון והסוכר. שוב מעבירים סכין ליצירת דוגמת שיש, ולבסוף מפזרים את אגוזי המלך/פקאן הקצוצים.
7. אופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש/פירורים לחים והיא תפוחה ושחומה.
8. מצננים ונהנים!
הערות:
* אנשי הפליאו שנמנעים מסוכר קוקוס: מוזמנים להשמיטו ולשים במקומו 2-3 כפות אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק בשביל הקראנצ'יות (בנוסף לאלה המפוזרים למעלה). לחילופין, פשוט להכין את העוגה ללא רעיון השיש כעוגת קינמון, שקדים ואגוזים קצוצים למעלה ובפנים.
* העוגה נשמרת כמה ימים בכלי אטו או מכוסה היטב, בטמפ' החדר. ניתן גם לשמור במקרר אך היא טעימה יותר בטמפ' חדר. ניתן גם לפרוס אותה ולהקפיא במנות, ולהפשירן בטמפ' חדר+ חימום קצר בתנור.
* ניתן להשמיט את האגוזים או להיפך- להוסיף עוד מהם לתוך תערובת העוגה (בשלב חיבור היבשים לרטובים).
יש משהו כל כך מנחם בעוגה פשוטה שמשאירה טעם עדין לעוד, בלי להכביד יתר על המידה.
מבחינתי, עוגה בחושה חייבת להיות לחה, ואני לא מתחברת בכלל לסוג היבש יותר, שבד"כ כולל גם הקצפות למיניהן ולכן דורש יותר עבודה וזמן הכנה.
העוגה הזו היא עוגה מושלמת מבחינתי.
היא מבוססת על קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק), ובתוכה מתחבאת שכבת קינמון וסוכר מתפצפצת. אותה תערובת קינמון וסוכר נמצאת גם למעלה, בתוספת אגוזים קצוצים, ומעניקה מעטה קראנצ'י שמאזן את נימוחות העוגה.
כבר אמרתי שהיא מושלמת?!
עוד בונוס לעוגה הזו שהיא ידידותית לאנשי הפליאו (שימו לב להערות למטה) ובכלל- לנמנעים מגלוטן, מדגנים, מחלב ומסוכר מעובד. השקדים הם הקמח היחיד כאן, ומה שמחזיק את כל העסק הן הביצים (אז לא, לא ניתן לטבען את המתכון, למי שהתכוון לשאול :) ). העוגה עצמה ממותקת בסירופ מייפל (אמיתי!) ובשכבת הקינמון מככב לו סוכר הקוקוס הכה אהוב עליי.
העוגה מתאימה מאוד למזג האוויר החצי-חורפי שפוקד אותנו, מוכנה בצ'יק ואני מקווה שתהנו ממנה כמו שאנחנו נהנים ממנה בימים אלה.
אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא לכם :)
נ.ב
אנצל את ההזדמנות להתנצל שלא פרסמתי לאחרונה. אנחנו מתחתנים בעוד פחות משבועיים ומטבע הדברים יש קצת עומס הכנות. אני דווקא אופה בלי סוף, אבל לא מתפנה לפרסם מספיק. מבטיחה לחזור בקרוב עם הרבה הפתעות והזדמנויות לפגוש חלק מכם פנים אל פנים (רמז גס...אהם אהם).
עוגת שקדים וקינמון עם ציפוי מתפצפץ/ עוגה אחת בתבנית לחם (11*23) או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
מבוסס על המתכון הזה, בשינויים והתאמות שלי
מצרכים
לעוגה:
4 ביצים L
130 גרם סירופ מייפל אמיתי (רצוי Grade B)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
60 גרם שמן קוקוס, במצב נוזלי (אך לא חם)
300 גרם קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון
לתערובת הקינמון:
2 כפיות גדושות קינמון
35 גרם סוכר קוקוס
לציפוי:
30-40 גרם אגוזי מלך/פקאן קצוצים גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים במעט שמן קוקוס את התבנית. ניתן גם לרפד בנייר אפייה, לחילוץ קל יותר.
2. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, שמן הקוקוס הנוזלי, הוניל וסירופ המייפל עד לאיחוד.
3. בקערה בינונית, מערבבים את קמח השקדים, אבקת האפייה והקינמון.
4. מוסיפים את היבשים לרטובים בהדרגה (2-3 פעמים) וטורפים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב לא לערבב יתר על המידה.
5. מעבירים מחצית מהתערובת המוכנה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. מפזרים מעליה מחצית מתערובת הקינמון וסוכר הקוקוס, בצורה אחידה כמה שניתן. מעבירים סכין בתבנית ליצירת דוגמת שיש.
6. מכסים את שכבת הקינמון בשאר תערובת העוגה ומפזרים למעלה את יתר תערובת הקינמון והסוכר. שוב מעבירים סכין ליצירת דוגמת שיש, ולבסוף מפזרים את אגוזי המלך/פקאן הקצוצים.
7. אופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש/פירורים לחים והיא תפוחה ושחומה.
8. מצננים ונהנים!
הערות:
* אנשי הפליאו שנמנעים מסוכר קוקוס: מוזמנים להשמיטו ולשים במקומו 2-3 כפות אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק בשביל הקראנצ'יות (בנוסף לאלה המפוזרים למעלה). לחילופין, פשוט להכין את העוגה ללא רעיון השיש כעוגת קינמון, שקדים ואגוזים קצוצים למעלה ובפנים.
* העוגה נשמרת כמה ימים בכלי אטו או מכוסה היטב, בטמפ' החדר. ניתן גם לשמור במקרר אך היא טעימה יותר בטמפ' חדר. ניתן גם לפרוס אותה ולהקפיא במנות, ולהפשירן בטמפ' חדר+ חימום קצר בתנור.
* ניתן להשמיט את האגוזים או להיפך- להוסיף עוד מהם לתוך תערובת העוגה (בשלב חיבור היבשים לרטובים).
היי, מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?
השבמחקהיי אסנת,
מחקניתן להמיר בחמאה ולשים 20% יותר משמן הקוקוס (פה 70 גרם בערך).
חשוב שתהיה מומסת ולא חמה.
בהצלחה!
היי איזה קמח אפשר במקום קמח שקדים
השבמחקהמתכון הזה מתאים לקמח שקדים בלבד.
מחקבהצלחה!
דביר.
הכנתי שבוע שעבר, חצי קמח שקדים חצי קמח קוקוס. יצא מעולה!
מחקעשיתי ויצא טעיםםםם כל כך!! איזה כיף ששיתפת את המתכון :)
השבמחקאיזה כיף! שמחה שאהבת :)
מחקתודה שחזרת לדווח :)
דביר.
אפשר להשתמש בגהי במקום שמן קוקוס? אם כן כמה לשים?
השבמחקהיי גלית,
מחקלצערי גבי לא יתאים כאן.
ניתן להשתמש בחמאה, ולשים 20% יותר משמן הקוקוס (בערך 70 גרם פה לדעתי).
בהצלחה!
דביר.
היי דביר
השבמחקקמח שקדים זה שקדים טחונים?
בנוסף, יש לי בעיה של לוחות זמנים... האם לדעתך אהי יגולה להכין את הבלילה, להשאיר שעתיים במקרר ואחכ להכניס לתבנית ולאפות?
שירי
היי שירי,
מחקזה שקדים טחונים אבל צריך להקפיד שיהיו מולבנים ולראות שטחונים דק יחסית.
לטעמי אין כל מניעה שהבלילה תעמוד שעתיים, אבל לא בטוח שהותצאה תהיה בדיוק אותו דבר. כיוון שההכנה מאוד מהירה, אולי עדיף להכין בנפרד רטובים ויבשים ופושט לערבב ולשלוח לתנור כשצריך.
לשיקולך :)
דביר.
היי שירי,
השבמחקאולי תוכלי לומר לי כמה זה 130 גר' למייפל במידה ואין לי איך לשקול את זה, אולי דרך כוס מדידה...
חזרתי לעדכן. העוגה מושלמת!! רכה ונימוחה, קשה להאמין שהיא מגיעה למרקם כזה מושלם בלי קמח. כל הכבוד! בהחלט נכנסת לארסנל.
השבמחק