יום שבת, 19 במרץ 2016

הורסות את הבריאות: מאפינס גזר מקמח כוסמין, עם אגוזים וצימוקים (טבעוניות וטעימות בטירוף!)

מי שלא אוהב עוגת גזר, כנראה לא טעם עוגת גזר טובה מימיו.


אני יכולה לומר בלב שלם שזו אחת העוגות האהובות עליי, במיוחד בשל העובדה שהיא כמעט תמיד עוגה לחה (בזכות הגזר) ומלאה בתבלינים והפתעות.
הקונספט של ירק בתוך עוגה הוא כבר מזמן מקובל, והיום אפשר למצוא גם עוגות דלעת, סלק, קישוא או זוקיני וקרמים שמועשרים בתבלינים כמו טימין, צ'ילי או בזיליקום.
מסתבר שהגבול בין בישול לאפייה הוא לא כ"כ ברור, ואולי בעצם אפשר לאמץ כמעט כל חומר גלם לכל אחד מהעולמות.
בהתנסות הקצרה שלי בעבודה בצמוד לשף קונדיטורים במסעדות, נהניתי ללמוד על שילובים שכאלה ועל אימוץ טכניקות שונות מעולם אחד לשני.
רגע...מה בעצם רציתי לומר כאן בכלל...?


אה, נכון.
עוגת גזר זה כבר מזמן טריוויאלי.


ומאפינס? אתם כבר יודעים שאני ממירה את רוב העוגות שלי אליהם.
הם נוחים להגשה, הקפאה והפשרה בדיוק בכמות שרוצים- והם כל כך יפים ומתוקים!
ומיני מאפינס- שלא לדבר...!



את המאפינס האלה "הבראתי" (רק קצת) ממתכון לעוגת גזר של האלילות הבלתי מעורערות של עולם הבלוגינג הישראלי: נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט, מתוך "הספר המתוק".


נורא התחשקו לי מאפינס גזר, והמתכון שלהן שילב קמח מלא וקמח לבן, כמו גם סוכר חום ולבן.
המרתי את כל הקמח לקמח כוסמין, את כל הסוכר לסוכר חום כהה, וגם הורדתי מעט בכמותו.
כדי לא לפגום במתיקות (שבאה גם מרסק התפוחים שמחליף פה את הביצה), פירגנתי בצימוקים בהירים ובאגוזי מלך (בשביל הקראנץ', אתם כבר יודעים).
אם אתם מכינים את המאפינס עבור ילדים, הרגישו חופשי להשמיט את האגוזים והצימוקים.
במתכון של נטלי ואפרת יש כמה תבלינים בנוסף לקינמון, שאני מאוד אוהבת אך לצערי לא היו לי בבית. החלפתי אותם בעוד קינמון, שזה דבר שאף פעם אי אפשר לשים יותר מדיי ממנו, מבחינתי.
אם אתם חולקים עליי, או סתם רוצים לתבל קצת את העסק, אתם מוזמנים להמיר חלק ממנו בכל תבלין מעניין שקשור לנושא כמו: ציפורן, הל, ג'ינג'ר ועוד.


אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל טפו טפו (מי יורק בבלוג אוכל?!) אלה מאפינס שהורסים את הבריאות. סטיגידיש!



דיברתי מספיק.
שבוע טוב וכתום לכולנו :)


מאפינס גזר מקמח כוסמין, עם אגוזים וצימוקים/ 12 מאפינס גדולים או 25-30 מיני-מאפינס

מצרכים:
למאפינס:
110 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (קופסא קטנה)
110 גרם סוכר חום כהה
קורט מלח ים
1/2 כפית תמצית או מחית וניל איכותית
100 מ"ל שמן צמחי (קנולה/חמניות)
140 גרם קמח כוסמין 
כפית א.אפייה
כפית וחצי (גדושות!) קינמון טחון
3 גזרים בינוניים, מגוררים על פומפייה דקה
50 גרם אגוזי מלך/פקאן , קצוצים גס
30 גרם צימוקים בהירים (אם גדולים, לקצוץ מעט)

לציפוי (אופציונלי):
מעט אגוזי מלך/ פקאנים/שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/מיני מאפינס (או מניחים בה מנז'טים).
2. בקערה בינונית מניחים את רסק התפוחים, הסוכר החום,המלח והוניל וטורפים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים פנימה את השמן בזרם דק, תוך כדי טריפה, עד שהוא נטמע כולו.
4. מנפים פנימה את קמח הכוסמין, אבקת האפייה והקינמון ומקפלים במרית.
5. כשהתערובת כמעט אחידה (עדיין רואים פסי קמח מעטים), מוסיפים פנימה את הגזר, האגוזים והצימוקים ומקפלים עד לפיזור אחיד בתערובת (נזהרים לא לערבב יותר מדיי, רק עד לתערובת אחידה ופיזור אחיד).
6. בעזרת כף (למאפינס גדולים) או כפית (למיני-מאפינס) ממלאים כל שקע בתבנית עד ל-2/3 מגובהו בתערובת.
7. מפזרים מעל כל מאפין מעט אגוזים קצוצים.
8. אופים את המאפינס עד שהם תפוחים וזהובים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. למאפינס גדולים: 15-20 דקות, מיני מאפינס- 10-12 דקות. חשוב לא לאפות יתר על המידה ולכן היו עירניים, שכן כל תנור פועל קצת אחרת.
9. מצננים את המאפינס מעט בתבנית ואז מוציאים לצינון על רשת.
10. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

הערות:
*המאפינס במיטבם ביומיים שלאחר הכנתם, שמורים בכלי אטום בטמפ' החדר. מעבר לכך מומלץ להקפיאם ולהפשיר לפי הצורך.
** ניתן לאפות גם כשתי עוגות גזר גדולות, בשתי תבניות אינגליש קייק. זמן האפייה יתארך ל-40-50 דקות.
*** לא. לא ניתן להמיר את הגזר במשהו אחר. אם אתם מתעקשים, זה לא המתכון בשבילכם. אלה מאפינס גזר :)
**** אם אתם רוצים להיות ממש בטוחים שלא תעשו פאדיחות, אתם מוזמנים לעבור הטיפים שלי למאפינס מנצחות (מנצחים?), שנמצאים כאן.





4 תגובות:

  1. נשמע ונראה מהמםם.. בתור אחת שלא צורכת סוכר מעובד את מאמינה שאפשר להמיר את הסוכר במייפל טבעי/דבש??

    השבמחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. יצא מצוין תודה על המתכון המעולה. יצא לי 12 מאפינס גדולים ועוד 6 מיני. הכמות הזו שווה ל2 עוגות איניגליש קייק? מרגיש לי מעט בלילה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      בדרך כלל 12 מאפינס גדוחין = שתי אינגליש. אם יצא לך יותר מ12 אז זה בוודאי אמור להספיק ל-2 אינגליש. קחי בחשבון שממלאים כל תבנית לבערך 2/3 גובה.
      שמחה שיצא מוצלח!

      מחק