יום שבת, 25 ביולי 2015

מושחתות ונפלאות: מאפינס שוקולד עסיסיות עם שטרויזל קינמון

אני מתה על מאפינס.



משהו בעוגות הקלילות, הרכות והכל כך קלות להכנה פשוט מחזיר אותי אליהן כל פעם מחדש.



לא סתם יש בבלוג כבר כמה וכמה מתכונים שלהן-
הן פשוט הדבר שאני הכי אוהבת להכין כשצריך שיהיה בבית משהו מתוק לקפה, ארוחת בוקר או לאירוח מהיר.

הן גם מהוות אחלה מתנה לטעמי, בשל היותן אישיות, ניתנות להקפאה ו...טעימות כל כך!
ובכלל, בימים החמים האלה, אני תמיד מעדיפה מאפים שידרשו ממני כמה שפחות התעסקות, זמן תנור והמתנה.

המאפינס האלה הן אולי הטובות ביותר שיצא לי לאפות ולטעום.
הן מאפינס שוקולד דיי פשוטות מבחינת רכיבים, אך בזכות היוגורט והחלב יוצאות רכות ולחות- בדיוק כמו שמאפינס מושלמות צריכות להיות.



תוספת של שוקולד צ'יפס מריר מעניקה להן מימד של שחיתות ומתיקות.
גולת הכותרת כאן, שהיא תוספת שלי למתכון, היא שטרויזל הקינמון.



"שטרויזל" הוא מעין ציפוי פריך ופירורי שמפזרים מעל מאפים לפני האפייה (בעוגות אפויות) או לאחריה (במוסים, קינוחים בכוסות ועוד). במקרה שלנו, נוסיף אותו טרם האפייה. במקרה השני, אופים את השטרויזל טרם הפיזור על הקינוח.



כאן, בחרתי לשלב במאפינס הסופר-שוקולדיות האלה שטרויזל של קינמון.
אני משוגעת על השילוב של שוקולד וקינמון, והיה נשמע לי כמו רעיון טוב להוסיף קצת קראנצ'יות למתכון המאפינס הזה.


התוצאה נפלאה.
השטרויזל מוסיף למאפינס מראה וטעם חגיגי, מה שהופך אותן גם למתאימות לאירוח או מתנה ולא רק לנשנוש בבית.
לפני שאתן מכינים אותן, תעברו על שני הטיפים שלי למאפינס מוצלחים, ועל הדרך תרוויחו עוד מתכון מעולה, למאפינס בננה ולוטוס.



ולסיום, הצעת הגשה: אנחנו חיסלנו מאפין אחד (מאפין זה זכר או נקבה?!),קצת אחרי שיצאו מהתנור, עם גלידת בן אנד ג'ריס (במקרה שלנו בטעם עוגת גבינה ותותים). 





ש-ל-מ-ו-ת, כבר אמרתי?!






מאפינס שוקולד עסיסיות עם שטרויזל קינמון/ ל-12 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית

מצרכים:

למאפינס-
2 כוסות קמח לבן 
כוס סוכר לבן
1/2 כוס קקאו, לא ממותק
כפית סודה לשתייה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר, או שוקולד מריר קצוץ גס
ביצה
1/2 כוס חלב, או מים
1/2 כוס שמן קנולה/ סויה
גביע יוגורט טבעי (150 גרם), 1.7% או 3% שומן
כפית תמצית וניל

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

לשטרויזל קינמון-
1/3 כוס סוכר חום דמררה
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
1/2-3/4 כוס קמח לבן
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:
מכינים את השטרויזל:
1. בקערה קטנה מניחים את כל חומרי השטרויזל ומערבבים בידיים לקבלת תערובת פירורית. אני אוהבת להגיע למרקם של פירורים עבים, ממש רגע לפני שהשטרויזל מתאחד לבצק.
מתחילים חצי כוס קמח ואם יש צורך מוסיפים.
2. מניחים בצד עד לשימוש.

למאפינס:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 12 שקעים ומרפדים (אם רוצים) במנז'טים.
2. בקערה גדולה, מניחים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה, ושוקולד צ'יפס/קצוץ. מערבבים לתערובת אחידה.
3. בקערה בינונית, טורפים את החומרים הרטובים: יוגורט, חלב, ביצה, שמן ווניל.
4. שופכים את הרטובים על היבשים ומערבבים בכף/מרית רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא פסי קמח. ערבוב יתר יפגום במרקם המאפינס.
5. בעזרת כף גלידה, או כף רגילה, ממלאים כל שקע עד ל-2/3 מגובהו. מפזרים על כל מאפין 3/4 שוקולד צ'יפס.
6. מפזרים על כל מאפין מהשטרויזל, משתדלים לכסות את כולו.
7. אופים את המאפינס כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
8. מצננים על רשת ומגישים.

הערות:
* המאפינס במיטבם ביום ההכנה. מעבר לכך, ניתן להקפיא אותם, ארוזים היטב במקפיא, עד כחודש.
** אם לא אוהבים קינמון, ניתן להשמיטו מהשטרויזל.
*** ניתן לשדרג את המאפינס עם תוספות כמו אגוזים קצוצים/קוקוס/ אבקת קפה ועוד. לטעמכם.







תגובות על הפוסט? שאלות על המתכון?
סתם מילה טובה? :)
אני אשמח מאוד לתגובות, אז אנא- שתפו אותי!






5 תגובות:

  1. כיף שחזרת! מקווה שיהיה לך עכשיו יותר זמן לעצמך וכמובן גם לכתיבת מתכונים ויותר עדכונים :P

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה הילה :)
      תגובה משמחת מאוד.
      גם אני מקווה!

      מחק
  2. מאוד אהבתי את המתכון ואני רוצה להכין אבל יש איזה תחליף ליוגורט?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להמיר בשמנת חמוצה.
      אם מדובר בהחלפה מטעמי טבעונות (או בכל אופן) אפשר להחליף בחלב סויה (וגם את החלב).
      את יכולה לנסות גם מיץ תפוזים, אך הטעם מן הסתם יורגש.
      בהצלחה ואשמח לעדכון במה החלפת והאם הצליח.
      דביר.

      מחק
    2. אני גבר..ואחליף בשמנת חמוצה עשיתי את זה עם עוגת שוקולד צ'יפס לפני שבועיים תודה רבה!

      מחק