המתכון הזה מצטרף לשורת מתכונים בריאים ששיתפתי כאן לאחרונה.
בחודשים האחרונים אני מתמקדת בניסיונות במטבח ובפיתוח רעיונות ומתכונים שיתאימו גם למי שבוחר או נאלץ להימנע ממאכלים מסויימים: חלב, גלוטן, סוכר לבן ועוד.
בנימה קצת אישית אספר שעברתי בהדרגה לתזונה מאוזנת ובריאה יותר בשנתיים האחרונות, לגמרי מבחירה.
השינוי לווה (ועדין מלווה) בקריאה ולמידה עצמית של עולם התזונה, ובפעילות גופנית בתדירות גבוהה יותר.
אני משתמשת בביטויים כמו "מאוזנת" ו"בריאה" שהם מאוד כלליים, שכן אני אישית לא נמנעת באופן קבוע משום דבר.
אני מאמינה באיזון בכל מה שקשור לאוכל ומכנה את עצמי "אוכלת הכל". איני צמחונית או טבעונית, ונהנית גם מלחם, סטייק טוב, גבינה שמנה או עוגה מדיי פעם.
עם זאת, רוב הזמן אני שומרת על הימנעות מסוכר לבן, קמח לבן, גלוטן (במידה), חומרים משמרים ומזונות מעובדים, ושומרת את ההנאה מהם לאירועים מיוחדים.
בינתיים, אני נהנית מהמון פירות וירקות, אגוזים ושומנים טובים, חלבון מהחי והצומח, דגנים מלאים וה-מ-ו-ן ממתקים "נקיים", שייקים מרעננים, גלידות עשירות ופינוקים בריאים אחרים שאני יוצרת פה במטבח שלי.
אני אסירת תודה על ההזדמנות שהעניק לי השינוי שעברתי: גילוי חומרי גלם וטעמים חדשים, למידה בלתי פוסקת, התנסויות חדשות במטבח והכי חשוב- ההנאה של מי שמנסה ומופתע שבריא יכול להיות גם טעים!
לפוסט הזה קראתי "שינוי כיוון", כי בעודי בוחנת כרגע את כיווני ההתפתחות המקצועיים שלי, אני יודעת שההרגלים החדשים שלי בהחלט ישחקו תפקיד בעתיד להיות כאן בבלוג (ובכלל!).
אני כל כך סקרנית ונהנית להשתמש בכל מה שלמדתי בעולם הקונדיטוריה וליישם אותו למען מטרות חדשות ובריאות יותר :)
בשל האמונה שלי באיזון, נכון לעכשיו הבלוג ישאר במתכונתו הנוכחית, ויפורסמו בו גם מתכונים מושחתים יותר ובריאים פחות מדיי פעם.
אני מקווה שגם אתם סקרנים כמוני לקראת הבאות, ומזמינה אתכם להמשיך לעקוב, להתנסות בדברים חדשים ולתת לי פידבק.
יהיה מעניין!
**אם אתם סקרנים לראות קצת יותר ממה שקורה אצלי במטבח, מוזמנים לעקוב אחריי גם באינסטוש: @dvirsh
**אם אתם סקרנים לראות קצת יותר ממה שקורה אצלי במטבח, מוזמנים לעקוב אחריי גם באינסטוש: @dvirsh
היום אני חולקת איתכם את אחד המתכונים הפשוטים שיצא לי להכין, לאחרונה ובכלל.
וכשאני אומרת פשוט, אני מתכוונת- ממש פשוט. קלי קלות. כלום עבודה.
גם המאותגרים ביותר, מחפשי קיצורי הדרך, שונאי השקילות והמדידות ומיואשי האפייה יהנו ממנו.
כל מה שצריך זו כוס מדידה, קערה אחת, מטרפה, מרית, ניילון נצמד ותבנית (אפשר גם חד"פ).
אין בישולים, חימומים או אפיות, והפאדג' מתייצב בפחות משעה במקפיא.
שיא המהירות, כבר אמרתי?!
והטעם, אוי הטעם.
מה עוד לא נאמר על השילוב הזה של חמאת בוטנים ושוקולד?
במתכון הזה חמאת הבוטנים מקבלת את כל הכבוד המגיע לה, כאשר השוקולד והמלח נותנים לה בדיוק את הטוויסט הנכון, מבלי להאפיל עליה.
מתקבלות קוביות פאדג' קרמיות ודחוסות, שהן בדיוק המתוק הזה שצריך כשרמות האנרגיה יורדות, ואנחנו רצים למקרר/ מזווה לחפש משהו שירים אותנו :)
אם תדבקו למרכיבים שבמתכון ותשתמשו בחמאת בוטנים טבעית (אני אוהבת את של B&D, אבל כל סוג אחר ללא תוספת סוכר יעבוד כאן), מובטחת לכם תוצאה מפנקת ומושחתת, מבלי להתפשר על הבריאות.
גם אם כל עניין הבריאות הזה לא ממש מעניין אתכם, אני מבטיחה שתהנו מהממתק הממכר הזה.
אני מקווה שתכינו ותהנו מהמתכון.
אל תשכחו לחזור לספר איך יצא ומה דעתכם!
קוביות פאדג' חמאת בוטנים ושוקולד, עם מלח ים/ לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק (כ-30 ריבועים בינוניים או 50 קטנטנים)
לפאדג' חמאת בוטנים:
כוס וחצי חמאת בוטנים טבעית (260 גרם)
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי, בטמפ' חדר (40 גרם)
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי/דבש נוזלי (30 גרם)
2 קמצוצים נדיבים של מלח ים
לפאדג' שוקולד:
1/2 כוס תערובת פאדג' חמאת בוטנים
כף שמן קוקוס נוזלי, בטמפ' החדר
כף סירופ מייפל/ דבש
כף וחצי גדושות אבקת קקאו
קמצוץ מלח ים
לפיזור: (עוד) קמצוץ נדיב של מלח ים (אל תחששו לשים הרבה, זה עושה את כל ההבדל!)
אופן ההכנה:
1. מכינים את התבנית: מרפדים את החלק הפנימי של תבנית/כלי עגול בקוטר 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. מצמידים את הניילון לתחתית התבנית ויוצרים שוליים בגובה של לפחות 3-4 ס"מ. באמצעות הניילון נשחרר את הפאדג' מהתבנית לאחר מכן.
2. מכינים את פאדג' חמאת הבוטנים: מניחים בקערה בינונית את חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס, סירופ המייפל או הדבש ומלח הים. טורפים רק עד לתערובת אחידה.
3. מוציאים 1/2 כוס מהפאדג' ושופכים את היתר לתבנית, מיישרים מעט בעזרת מרית (או פשוט מנענעים את התבנית לפיזור אחיד, התערובת דיי נוזלית בשלב זה).
4. מעבירים את חצי הכוס שהוצאנו לקערה, מוסיפים פנימה את חומרי פאדג' השוקולד וטורפים שוב לאיחוד.
5. בעזרת כפית, מניחים תלוליות של פאדג' שוקולד באופן חופשי על פאדג' חמאת הבוטנים. הן מעט ישקעו וזה בסדר. בעזרת כפית או סכין יוצרים דוגמת שיש.
6. מעבירים את התבנית למקפיא לייצוב, כשעה.
7. מכינים מראש סכין חלקה וקופסא מרופדת בנייר אפייה.
8. מוציאים את הפאדג' מהמקפיא, וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. אני חתכתי ממש לקוביות של ס"מ אחד. אם השתמשתם בתבנית קטנה וקיבלתם פאדג' גבוה, תוכלו לחתוך לקוביות גבוהות יותר. כיוון שהפאדג' מאוד עשיר, קוביות קטנטנות הן מושלמות לדעתי.
9. מחזירים למקפיא ומוציאים קוביה בכל פעם שמתחשק.
10. מאחסנים בהקפאה, עד חודש. ניתן לשמור גם כמה ימים במקרר, אך במזג האוויר של הארץ אני ממליצה להקפיא.
הערות:
* אם אלרגיים/אוכלים פליאו או פשוט לא רוצים חמאת בוטנים, אפשר להכין את אותו המתכון עם טחינה מלאה באותה כמות של חמאת הבוטנים. יתקבל ממתק חלבתי מעולה!
** מאוד חם כרגע. חשוב לחתוך את הפאדג' ולהחזיר למקפיא במהירות.
*** באמת שאל תוותרו על המלח!
אהבתם את המתכון? יש לכם הערות/הארות?
אני מאוד אוהבת תגובות ואשמח לענות ולשמוע מכם.
אנא השאירו תגובה פה למטה :)
אהבתם את המתכון? יש לכם הערות/הארות?
אני מאוד אוהבת תגובות ואשמח לענות ולשמוע מכם.
אנא השאירו תגובה פה למטה :)
מה זה פאדג חמאת בוטנים ?
השבמחקהכוונה היא שבשביל להכין את השוקולד משתמשים בחלק מהתערובת של החמאת בוטנים.
מחקזה מוסבר יותר ברור בהמשך המתכון.
שלומי תודה, לא הבנתי את השאלה ובזכותך נפל האסימון.
מחקנתי- אכן, הכוונה היא ששומרים חצי מהתערובת הראשונה שמכינים, שנקראת "פאדג' חמאת בוטנים".
בהצלחה!
דביר.
הי,
השבמחקאפשר גם להשתמש בממרח לוטוס במקום חמאת בוטנים? אם כן, באיזו כמות?
היי,
מחקלדעתי לא, כיוון שמדובר במרקם שונה לגמרי שלא יגיב אותו דבר. את/ה מוזמן לנסות שכן לא ניסיתי ואולי זה יעבוד :)
דביר.
נראה טעיייים :)
השבמחקאפשר במקום אבקת קקאו להשתמש באבקת חרובים?
היי שחר,
מחקאין לי ניסיון עם אבקת חרובים, אבל ממה שקראתי ושמעתי- לדעתי אין שום בעיה.
אם האבקה מתוקה הייתי שוקלת לוותר על המייפל שתערובת השוקולד ולהסתפק במתיקות של תערובת חמאת הבוטנים+ האבקה.
אשמח לשמוע איך יצא.
בהצלחה!
דביר.
הי
השבמחקאת עושה פליאו?
היי,
מחקעושה.
לא תמיד "לפי הספר", אבל אם יש ביקוש אז כן. יש בקשות מיוחדות?
דביר.
הי,
השבמחקדבר ראשון- מגמה מבורכת. אני תמיד שמחה לגלות מתכונים בריאים חדשים.
דבר שני- מעניין אותי לדעת אם חקרת את עניין השמן קוקוס. כי אני רואה ברשת דברים מאוד שונים, ואני חושבת שיש המון דיסאינפורמציה בנושא בגלל שטבעונים דוחפים חזק להשתמש בשמן קוקוס. מצד אחד יש אנשים שאומרים שזה ממש רעל (חברה שלומדת רפואה אמרה לי שזה רע כמו מרגרינה) ומצד שני אנשים טוענים שזה השמן הכי בריא שיש. אני בינתיים מנסה למעט בשימוש, כי אני לא טבעונית ואין סיבה שלא אשתמש בחמאה. מה את חושבת בנושא? ובנוגע למתכון- הוא יצא טוב עם חמאה במקום שמן קוקוס?
היי,
מחקאז ככה, ראשית- גם אני לא טבעונית ומשתמשת בחמאה ברוב המתכונים שמיועדים אליי הביתה. אני חושבת שהיא תעבוד כאן,רק צריך להמיס אותה ולחכות לטמפ חדר, שלא תהיה חמה.
לגבי שמן הקוקוס, שמעתי על מה שאת אומרת, אבל כשהלכתי לחפש מידע ממש מדעי על זה,כל מה שמצאתי דיבר בעדו. אשמח אגב אם תפני אותי למשהו אחר.
בכל אופן, כמו כל דבר, ממליצה להשתמש במידה. אם חמאה זה טוב לך, תאזני ותגווני ביניהם ויחד עם שמנים אחרים. אני עדין מאמינה בסגולות הקוקוס ועד שלא אתבדה אני ממשיכה,במידה :)
ושוב, אשמח שאם יש לך מידע קונקרטי תפני אותי.
תודה רבה!
דביר.
עשיתי. יצא טעים
השבמחקאיזה כיף. שמחה שאהבת.
מחקתודה על העדכון!
דביר.
עשיתי. יצא טעים
השבמחקהיי, יש אפשרות לתחליף לשמן קוקוס?
השבמחקתודה
היי,
מחקהאופציה היחידה היא להמיר בחמאה, אבל לקחת בחשבון שהטעם ישתנה ומן הסתם לא יהיה טבעוני.
כל שמן צמחי אחר שאינו מתקשה כמו שמן הקוקוס לא יניב את אותה התוצאה.
בהצלחה.
דביר.
כמויות של חמאה?
מחקתודה!