יום ראשון, 22 בספטמבר 2013

פוסט ראשון, ביקור מארץ רחוקה ומסיבת רווקות בלתי נשכחת. אה, וגם סברינות.

איזו התרגשות!
הבלוג הזה מתבשל אצלי בראש כבר תקופה.
מצאתי המון סיבות למה לא להתחיל אותו (למי יש זמן? זו מחויבות...ובעצם מי אני שאפתח בלוג?)
אז פשוט החלטתי להתחיל ולזרום. מה שיהיה- יהיה. אין לי מה להפסיד.


הבוקר חזרתי לעיר הקודש אחרי סופשבוע ארוך מאוד אצל ההורים בצפון.
ידעתי שאני מגיעה לסופשבוע לא רגוע, אבל מלא בדברים טובים.
ביום רביעי הגיעו לבקר אותנו בני משפחה מארה"ב, פריזאים במקורם. אני הייתי אחראית על הארוחה כולה, שתוכננה לשבעה אנשים.
הכנתי לחמניות כוסמין (שיפורסמו כאן בהמשך) ואמא הייתה אחראית על הממרחים.
הכנו דג סלמון, בטטות בתנור וסלט מושקע של עלים ירוקים, פירות ומיני אגוזים קלויים ברוטב סילאן.
היה נפלא.
בנוסף, קיבלתי מלא המלצות סופר-שוות לפריז: מוזיאונים, חנויות וכמובן קונדיטוריות.
מי שמכיר אותי כבר, בטח יודע שמה שבאמת עניין אותי זה מה להכין לקינוח.
אחרי ארוחה כזו, רציתי קינוח קטן ולא ממלא מדיי, אבל גם כזה שיעשה את הרושם המתאים וישאיר טעם של עוד.

נזכרתי שבעבר, אמא סיפרה לי כמה היא אוהבת קינוח שכיכב כאן בעבר אך נעלם מהעולם, שנקרא "באבא או-רום". או בלשון העם: סברינה.
היא סיפרה על עוגה רכה ועדינה, ספוגה בטעם של רום ומקושטת בקצפת. נשמע טוב!
שיטוט קצר באינטרנט העלה שלל מתכונים לגרסאות שונות של העוגה המתוקה: בצורה של עוגה שלמה, עוגות אישיות, עם שמרים או בלי, בטעמים שונים ועוד.
החלטתי ללכת על גרסא של מיני-סברינות אישיות ומתוקות שמצאתי בבלוג של ניקי ב, שבו כבר עשיתי שימוש בעבר ואותו זכרתי לטובה.
ההכנה הייתה קלה ומהירה והתוצאה הייתה מושלמת, בדיוק כמו שרציתי. האורחים נהנו והעוגות הקטנות קצרו תשבוחות.
אני שוקלת לסלוח לשנות ה-80 על התסרוקות הנוראיות, הלבוש המחריד ואפילו על האיפור- רק בזכות הסברינות האלה. נשבעת.


ביום שישי, ערכנו מסיבת רווקות לחברה טובה מאוד-מאוד (מאוד!) וכמובן שלקחתי על עצמי את תפקיד הקינוח בארוחה.תכננתי להכין קאפקייקס, אך ברגע האחרון הבנתי שלא מחליפים סוס מנצח. הסברינות הולבשו בשמלת כלה וכיכבו גם במסיבת הרווקות. כמה בנות אפילו תהו איך זה שהקינוח לא מוגש בבתי קפה בארץ. בנות, אני מבטיחה שבקונדיטוריה שלי הוא יהיה.



הסברינות למסיבת הרווקות, מעוטרות בסוכריות פנינים קטנות

המסיבה עצמה הייתה תענוג, כמו שמגיע לכלה המדהימה.
נותר לי רק לאחל לחברים האהובים שנישאים בעוד כמה ימים (קשה לתאר את ההתרגשות), שחיי הנישואין שלהם יהיו מתוקים לפחות כמו הסברינות. ובעצם, כך גם היה עד עכשיו :)
אוהבת אתכם!

למודאגים, להלן המתכון המהולל.
אני ממליצה לשקול את המצרכים, ולמי שאין משקל, למדוד את הכמויות לפי כוס רגילה של נס (הפשוטות "הקטנות" והשקופות עם הידית, ולא בספל גדול).


סברינות אישיות בעיטור קצפת וניל/ 15-18 סברינות בתבנית מתאימה או שקעים
(מבוסס על המתכון מהבלוג של ניקי ב, אוכל עושים באהבה. קישור למתכון המקורי כאן)

לסברינות:
4 ביצים
200 גרם סוכר (כוס סטנדרטית של נס)
200 גרם קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כוס שמן (50 מ"ל)
יוגורט דנונה 3% (גביע של 200 מ"ל)
לסירופ:
200 גרם סוכר (כוס)
250 מ"ל מים (כוס ורבע)
50 מ"ל רום אמיתי (1/4 כוס. אם אין, גם ברנדי משתלב נפלא)

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית סברינה/ שקעים.
2. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את הביצים. מוסיפים את הסוכר בשלוש- ארבע פעמים וממשיכים להקציף עד שמתתקבלת תערובת תפוחה וקרמית.
3. מוסיפים את היוגורט והשמן ומקציפים עד שמתאחדים עם התערובת.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במרית/ כף עץ עד שנבלעים. חשוב- לא לערבב יותר מדיי (אחרת יצאו עוגות חנק!), אלא רק עד שאחיד.
5. מעבירים לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות ותפוחות, וקיסם שננעץ יוצא נקי.
6. בינתיים מכינים את הסירופ- מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים את האש, מוסיפים רום/ברנדי ומערבבים. מורידים מהאש.
7. כשהעוגות יוצאות מהתנור, יוצקים על כל אחת 2-3 כפות מהסירופ ומצננים (מומלץ לעשות זאת על משטח מכוסה בנייר סופג).
8. מכינים את הקצפת: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל חומרי הקצפת עד שנוצר קרם אחיד ויציב.
9. כשהסברינות הצטננו, מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומעטרים כל עוגה בקצפת.
10. מניחים במקרר עד להגשה (רצוי לקרר כשעתיים לפני ההגשה).

הערות:
* ניתן להכין קצפת רגילה במקום קצפת הוניל (משמנת מתוקה אחת ו-3 כפות סוכר).
* ניתן ורצוי לעטר בפירות טריים ( תותים ישתלבו מצויין בעונה).
* שומרים את העוגות בכלי אטום במקרר.
* ניתן להקפיא את הסברינות, ללא הקרם, עד חודש. לאחר ההפשרה אפשר "לרענן" ולצקת את הסירופ.





 מקווה שנהניתם מהפוסט הראשון.
תבואו שוב :)

8 תגובות:

  1. זה נראה נפלא! שיהיה בהצלחה עם הבלוג :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ניקי! על המתכון והפירגון :)

      מחק
  2. דביר המקסימה והמוכשרת ב ה צ ל ח ה !!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה דפנה היקרה :) נשיקות!

      מחק
  3. דביר, היה נחמד לקרוא, אולי אנסה פעם את המתכון (ובטח אסמס לך כשמשהו לא יעלה יפה, כמו תמיד...). עם זאת, יש משהו שאיני מסכימה אותו. כקורבן אופנה של שנות ה- 80- עם כל הכבוד לסברינות, לא שוכחת ולא סולחת!!! אחותך האנונימית

    השבמחק
    תשובות
    1. שירה, כשכתבתי את הפוסט שקלתי להתייחס בצורה כלשהי למרמור שלך על שנות ה-80 ועל כך שאת בוודאי לא תסלחי. מדהים שבדיוק לזה התייחסת :)

      מחק
  4. כמי שהתחננה לדביר לאפות את הסברינות וגם כמי שאכלה בתאבון רב, מעידה שהיה נמס בפה וטעים ביותר. אמא

    השבמחק