יום רביעי, 2 באפריל 2014

רושר קצת אחר (או, מתכון לכדורי רושר שוקולד וחמאת בוטנים)


הבטחתי ולכן אקיים!
לצערי אין לי זמן לכתוב פוסט מלא עד לסוף השבוע, אבל החלטתי לפרסם את המתכון בכל אופן, למען כל אלה שהתחננו וזעקו על גבי דף הפייסבוק שאפרסם אותו לפני סוף השבוע הבא עלינו לטובה.
את המתכון המקורי למדנו בבית הספר בקורס הקודם, בחלק שהתמקד בשוקולד.
המתכון ההוא נקרא : Rochers, והוא מכיל מחית פרלינה (אגוזי לוז) ושקדים בציפוי.
כיוון שקיבלתי חמאת בוטנים במשלוח מיוחד מהארץ, החלטתי להתפרע ולאלתר.
החלפתי את אותה מחית אגוזי לוז בחמאת בוטנים ואת השקדים הקצוצים בציפוי בבוטנים קלויים ומלוחים. מי שחושש משילוב המלוח-מתוק יכול לוותר ולהשתמש בבוטנים רגילים, אך אם לא ניסיתם- אני ממליצה בחום להעיז. לא תתחרטו!



כדי לעשות את חייכם אפילו יותר קלים, אין צורך בשום טמפרור שוקולד כמו במתכון המקורי של בית הספר, ומספיק להוסיף לו כפית שמן כדי לקבל את המראה והמרקם הנחשק.
בנוסף, אני השתמשתי ב-Gavotte (או פייטין), שהם מעין פירורי קרפ שנמכרים כאן ומגיעים ממחוז בריטני.
הקונדיטורים שבכם בוודאי מחזיקים בהם בבית, אך השאר יכולים להמיר אותם בפצפוצי אורז/ קורנפלקס פשוט או כל תוספת קראנצ'ית אחרת שמתחשקת לכם! אפשר גם להוסיף עוד בוטנים קצוצים לתערובת עצמה (מלבד הציפוי).
אגב, משמעות המילה רושר היא סלע, ולא סתם קיבלו הכדורים הללו את השם הזה, שכן המראה שלהם מזכיר סלעים ולכן אל תנסו לעצבם בצורה סימטרית או אסתטית מדיי. הום מייד זה כל העניין פה!



התוצאה סופר-מוצלחת ואני בטוחה שחובבי השילוב הנפלא הזה של שוקולד חמאת-בוטנים יודו לי לעד.
אין צורך בתודות, אבל כשתכינו  אותם, אנא שמרו לי רושר אחד בצד :)

כדורי רושר שוקולד וחמאת בוטנים/ 20 כדורים
(מבוסס על מתכון של הקורדון בלו, בשינויים שלי)
מצרכים:
לכדורים:
100 גרם שוקולד מריר (מומלץ לפחות 60% מוצקי קקאו)
150 גרם חמאת בוטנים חלקה 
50 גרם פירורי קרפ (פייטין)/ פצפוצי אורז/ קורנפלקס- או כל תוספת קראנצ'ית שרוצים
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב
כפית שמן צמחי 
50-100 גרם (לפי הטעם) בוטנים מלוחים גרוסים או קצוצים- לא טחונים!

אופן ההכנה:
1. על בן מארי או במיקרוגל, ממיסים שוקולד מריר לחלוטין (ללא גושים).
2. מעבירים את השוקולד המומס לקערה, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לאיחוד. אם חמאת הבוטנים קשה, אפשר לערבב אותה מעט לריכוך לפני ההוספה לשוקולד.
3. שופכים פנימה את הפייטין/פצפוצי אורז/ קורנפלס ומערבבים רק עד שיתפזרו אחיד בתערובת. אם נערבב יותר מדיי הם יישברו ויימעכו יותר מדיי.
* הערה: אם בחרתם בקורנפלקס, כדאי לשבור אותו קצת לפני (בידיים או עם מערוך/ כלי כבד אחר)/
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים חצי שעה- שעה.
5. מוציאים את התערובת מהקירור ויוצרים כדורים בקוטר 2-3 ס"מ. התערובת צריכה להיות בצקית ונוחה לעבודה. אם היא דביקה מדיי, יש להחזירה לקירור.
6. מניחים את הכדורים על נייר אפייה או מגש ומקררים עד לטבילה בשוקולד.
7. בינתיים מכינים מגש ועליו נייר אפייה, להנחת הרושרים המוכנים וקירורם.
8. על בן מארי או במיקרוגל, ממיסים את שוקולד החלב. אחרי ההמסה כדאי להניחו בקערה קטנה שתתאים לטבילת הכדורים.
9. מוסיפים לשוקולד המומס את השמן ומערבבים. 
10. מוסיפים גם את הבוטנים הקצוצים ומערבבים כך שיכוסו בשוקולד ויתפזרו בו בצורה אחידה.
11. טובלים כל כדור בשוקולד החלב עם הבוטנים. מגלגלים כך שיצופה מכל הכיוונים ומוציאים בעזרת מזלג.
12. מסירים מעט שאריות שוקולד עודף (מעבירים את המזלג על דפנות הקערה) ומניחים על המגש שהכנו.
13. טובלים כך את כל הכדורים. כשמסיימים, מניחים את המגש במקרר, להתקשות השוקולד. הרושרים אמורים להיות מוכנים אחרי כחצי שעה בקירור ואז ניתן להעבירם לקופסא.
14. יש לשמור את הרושרים בקירור, בכלי אטום היטב, עד שבוע.






9 תגובות:

  1. תודה. תזמון טוב לפסח - אני אחראית קינוחים. וזה גם יכול ליסוע למדבר. אושר.

    השבמחק
    תשובות
    1. חגית, שמחה שהתזמון מתאים לך :)
      בהצלחה בהכנה ודווחי איך יצא!

      מחק
  2. מדהים, אשמח לרעיון איך להפוך את המעדן הזה כשר לפסח :) תודה וחג שמח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. חיננית,
      הרושרים כשרים לפסח למי שלא מתנגד לאכילת בוטנים.
      אם את משתמשת בקורנפלקס כשר (או ממירה למשל לאגוזים קצוצים)- המתכון כשר!
      בהצלחה :)

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. בלוג מדהים. המשיכי כך.
    אחד שמת על מתוקים

    השבמחק
  5. נראה מעולה!! באיזה חמאת בוטנים את משתמשת?

    השבמחק
    תשובות
    1. אהלן,
      במתכון הספציפי השתמשתי בסקיפי.
      לדעתי גם חמאת בוטנים לא מתוקה תעבוד כאן, אך יהיה צורך להוסיף סוכר או דבש.
      בהצלחה!

      מחק
  6. עושה רושם טעים מאד ,תודה תמר

    השבמחק