ראש השנה הוא חג שתמיד מתלווה לו אווירה מיוחדת, כזו של התחלה חדשה.
אולי זו רוח הסתיו שכמו מנקה את החום הכבד.
אולי ריח הגשם, שתמיד כשעולה בנחיריים אני חושבת לעצמי שכל כך התגעגעתי אליו.
ואולי אלה המתוקים הכה אופייניים לחג הזה, העשירים בדברים שאני כל כך אוהבת, שבאמת מסמלים עבורי התחלה של משהו טוב.
בניגוד ללא מעט אנשים שלא משוגעים על עוגות דבש ותפוחים, אני אישית אוהבת מאוד את שני חומרי הגלם הללו ומרוצה מכך שישנו חג בו אפשר ליהנות מהם בלי להתנצל שלא הכנתי עוגת שוקולד (למשל...).
אגב, העוגה האהובה עליי בעולם היא טארט (או פאי) תפוחים. הכי פשוט, בלי התחכמויות. אולי עם כדור גלידת וניל בצד.
מושלם!
השנה, תזמון החג הוא מאוד סימבולי עבורי, שכן כפי שסיפרתי לכם כבר, אני נמצאת בראשיתה של דרך חדשה.
בימים האחרונים, בעודי עסוקה בלא מעט סידורים יותר ופחות מעניינים, יצא לי גם לאפות לא מעט.
באחד הימים החלטתי לרקוח עוגת ראש השנה ממה שיש בדירה.
דיי מהר ידעתי מה יהיה הבסיס: תפוחים וקוקוס.
שילבתי בתערובת העוגה גם דבש למען הסמליות והטעם, וקינמון- שכן אני פשוט מתקשה להפריד אותו מהתפוחים, ומאמינה שהם לא ממצים את מלוא הפוטנציאל שלהם בלעדיו.
התקבלה עוגה רכה, עשירה בטעמים ופשוט נהדרת.
היא קלה מאוד להכנה ולא דורשת מכשור מיוחד. הכל בקערה אחת.
המאמץ היחיד יהיה לקלף ולחתוך לקוביות שני תפוחים. קטן עליכם :)
היא אמנם עוגה בחושה "פשוטה", אבל בזכות המרקם שלה היא מפנקת מאוד ויכולה בהחלט להתאים כקינוח בארוחת החג. אפשר גם לאפות אותה כעוגה עגולה ולמלא בקצפת פשוטה, והנה לכם עוגה חגיגית ומרשימה יותר- במינימום מאמץ.
זהו המתכון הראשון בבלוג לראש השנה הקרוב, ואני מקווה מאוד שאספיק לפרסם לפחות עוד אחד טרם החג.
שיהיה לכולנו שבוע מתוק מתפוחים ודבש!
עוגת תפוחים, קוקוס ודבש/ 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק רגילה (35 ס"מ) או עוגה אחת גדולה בתבנית 24-26
מצרכים:
3 ביצים
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
100 גרם דבש
קורט מלח
150 מ"ל שמן צמחי (2/3 כוס)
200 מ"ל יוגורט טבעי 3% (גביע גדול)
210 גרם קמח לבן (כוס וחצי)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
100 גרם קוקוס טחון
כפית גדושה קינמון טחון
200 גרם קוביות תפוחים (כשני תפוחים קטנים ללא קליפה וגלעינים)
* אופציונלי: חצי כוס אגוזים קצוצים (מלך או פקאן)
* אופציונל: תבלינים נוספים- ציפורן, מוסקט. קורט מכל אחד.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית/ יות.
2. בקערה גדולה מניחים: ביצים, סוכר, דבש, מלח, שמן ויוגורט וטורפים היטב לתערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון. אם בחרתם לשים גם תבלינים נוספים, הוסיפו אותם יחד עם הקינמון.
4. מוסיפים את תערובת הקמח וכן את הקוקוס לתערובת הרטובים (שטרפנו קודם) ומערבבים קלות במרית או כף עץ, ממש כמה שניות.
5. כשעדין ניתן לראות סימני קמח בתערובת, שופכים פנימה את קוביות התפוחים. אם בחרתם לשים גם אגוזים, מוסיפים אותם כעת. מערבבים רק עד שהתפוחים (והאגוזים) מתפזרים באופן אחיד בתערובת והיא אחידה למראה. חשוב לא לערבב יתר על המידה ע"מ לשמור על מרקם העוגה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית/יות, שיתמלאו עד -2/3 מגובהן.
7. אופים את העוגות בתנור שחומם ל-175 מעלות, כ-30-35 דקות. אם בחרתם לאפות עוגה אחת גדולה, זמן האפייה עלול להתארך לעד כ-50 דקות.
8. העוגות מוכנות כאשר קיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים (ולא יבש!)
9. מצננים ומפדרים במעט אבקת סוכר טרם ההגשה.
הערות:
1. במזג אוויר שאינו חם מדיי ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים, עטופה היטב. בקיץ מומלץ לשמור במקרר. ניתן להקפיא את העוגה עד חודש.
2. לעוגה פרווה ניתן להמיר את היוגורט בחלב קוקוס/ חלב סויה באותה הכמות.
3. אם רוצים למלא את העוגה בקרם כפי שהצעתי לעיל, מחכים לצינונה המוחלט.
4. אני השתמשתי בתפוחי גרני סמית החביבים עליי אך ניתן להשתמש בכל זן שאוהבים.
הערות/ הארות על הפוסט?
שאלות לגבי המתכון?
אני מאוד אשמח לתגובות, אז אנא- שתפו אותי!
אולי זו רוח הסתיו שכמו מנקה את החום הכבד.
אולי ריח הגשם, שתמיד כשעולה בנחיריים אני חושבת לעצמי שכל כך התגעגעתי אליו.
ואולי אלה המתוקים הכה אופייניים לחג הזה, העשירים בדברים שאני כל כך אוהבת, שבאמת מסמלים עבורי התחלה של משהו טוב.
בניגוד ללא מעט אנשים שלא משוגעים על עוגות דבש ותפוחים, אני אישית אוהבת מאוד את שני חומרי הגלם הללו ומרוצה מכך שישנו חג בו אפשר ליהנות מהם בלי להתנצל שלא הכנתי עוגת שוקולד (למשל...).
אגב, העוגה האהובה עליי בעולם היא טארט (או פאי) תפוחים. הכי פשוט, בלי התחכמויות. אולי עם כדור גלידת וניל בצד.
מושלם!
השנה, תזמון החג הוא מאוד סימבולי עבורי, שכן כפי שסיפרתי לכם כבר, אני נמצאת בראשיתה של דרך חדשה.
בימים האחרונים, בעודי עסוקה בלא מעט סידורים יותר ופחות מעניינים, יצא לי גם לאפות לא מעט.
באחד הימים החלטתי לרקוח עוגת ראש השנה ממה שיש בדירה.
דיי מהר ידעתי מה יהיה הבסיס: תפוחים וקוקוס.
שילבתי בתערובת העוגה גם דבש למען הסמליות והטעם, וקינמון- שכן אני פשוט מתקשה להפריד אותו מהתפוחים, ומאמינה שהם לא ממצים את מלוא הפוטנציאל שלהם בלעדיו.
התקבלה עוגה רכה, עשירה בטעמים ופשוט נהדרת.
היא קלה מאוד להכנה ולא דורשת מכשור מיוחד. הכל בקערה אחת.
המאמץ היחיד יהיה לקלף ולחתוך לקוביות שני תפוחים. קטן עליכם :)
היא אמנם עוגה בחושה "פשוטה", אבל בזכות המרקם שלה היא מפנקת מאוד ויכולה בהחלט להתאים כקינוח בארוחת החג. אפשר גם לאפות אותה כעוגה עגולה ולמלא בקצפת פשוטה, והנה לכם עוגה חגיגית ומרשימה יותר- במינימום מאמץ.
זהו המתכון הראשון בבלוג לראש השנה הקרוב, ואני מקווה מאוד שאספיק לפרסם לפחות עוד אחד טרם החג.
שיהיה לכולנו שבוע מתוק מתפוחים ודבש!
עוגת תפוחים, קוקוס ודבש/ 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק רגילה (35 ס"מ) או עוגה אחת גדולה בתבנית 24-26
מצרכים:
3 ביצים
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
100 גרם דבש
קורט מלח
150 מ"ל שמן צמחי (2/3 כוס)
200 מ"ל יוגורט טבעי 3% (גביע גדול)
210 גרם קמח לבן (כוס וחצי)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
100 גרם קוקוס טחון
כפית גדושה קינמון טחון
200 גרם קוביות תפוחים (כשני תפוחים קטנים ללא קליפה וגלעינים)
* אופציונלי: חצי כוס אגוזים קצוצים (מלך או פקאן)
* אופציונל: תבלינים נוספים- ציפורן, מוסקט. קורט מכל אחד.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית/ יות.
2. בקערה גדולה מניחים: ביצים, סוכר, דבש, מלח, שמן ויוגורט וטורפים היטב לתערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון. אם בחרתם לשים גם תבלינים נוספים, הוסיפו אותם יחד עם הקינמון.
4. מוסיפים את תערובת הקמח וכן את הקוקוס לתערובת הרטובים (שטרפנו קודם) ומערבבים קלות במרית או כף עץ, ממש כמה שניות.
5. כשעדין ניתן לראות סימני קמח בתערובת, שופכים פנימה את קוביות התפוחים. אם בחרתם לשים גם אגוזים, מוסיפים אותם כעת. מערבבים רק עד שהתפוחים (והאגוזים) מתפזרים באופן אחיד בתערובת והיא אחידה למראה. חשוב לא לערבב יתר על המידה ע"מ לשמור על מרקם העוגה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית/יות, שיתמלאו עד -2/3 מגובהן.
7. אופים את העוגות בתנור שחומם ל-175 מעלות, כ-30-35 דקות. אם בחרתם לאפות עוגה אחת גדולה, זמן האפייה עלול להתארך לעד כ-50 דקות.
8. העוגות מוכנות כאשר קיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים (ולא יבש!)
9. מצננים ומפדרים במעט אבקת סוכר טרם ההגשה.
הערות:
1. במזג אוויר שאינו חם מדיי ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים, עטופה היטב. בקיץ מומלץ לשמור במקרר. ניתן להקפיא את העוגה עד חודש.
2. לעוגה פרווה ניתן להמיר את היוגורט בחלב קוקוס/ חלב סויה באותה הכמות.
3. אם רוצים למלא את העוגה בקרם כפי שהצעתי לעיל, מחכים לצינונה המוחלט.
4. אני השתמשתי בתפוחי גרני סמית החביבים עליי אך ניתן להשתמש בכל זן שאוהבים.
הערות/ הארות על הפוסט?
שאלות לגבי המתכון?
אני מאוד אשמח לתגובות, אז אנא- שתפו אותי!
איך מטבענים עוגה כזו?
השבמחקאהלן אנונימי,
מחקהתנצלותי על התגובה המאוחרת, המחשב שלי קרס.
הייתי מנסה להחליף את הביצים ברסק תפוחים- בכמות של 100 גרם על כל ביצה.
את היוגורט בחלב קוקוס או במיץ תפוזים.
בהצלחה!
דביר.
שלום :) אם מעדיפים בלי קוקוס.. האם ניתן להוסיף קמח? כמה?
השבמחקקמח שקדים
מחק