יום רביעי, 20 במאי 2015

השילוב המנצח לשבועות: בראוניז שוקולד, גבינה ופטל

מאז שאני זוכרת את עצמי, שבועות היה חג חביב עליי במיוחד, ואפילו החביב ביותר.


זכורות לי בבירור החגיגות במסורתיות בקיבוץ בו גדלתי: כל חברי הקיבוץ היו מתכנסים במדשאה שמתחת לחדר האוכל (לאחר מסע טרקטורים מפרך), כל משפחה והמחצלת שלה, וצופים יחד בהופעות של שכבות הגיל השונות.



תמיד היה זה אחר צהרים מלא בשמחה, ריקודים והרבה לבן.
כשגדלתי ועזבנו את הקיבוץ, אהבתי לחג נשמרה בעיקר בזכות ה..אוכל! (כמובן)
עוגות גבינה הן אהבה גדולה אצלי, דווקא בגרסאות הפשוטות של עוגת הגבינה האפויה ועוגת הגבינה הקרה.
עם השנים, אתגרתי את עצמי בהכנת עוגות וקינוחים מעט מורכבים יותר ואף ניסיתי את מזלי במאפים מלוחים כגון לזניות, פשטידות וסלטים מעניינים.



אם לסכם- זוהי בהחלט ארוחת החג המועדפת עליי בשנה.
בזמן האחרון, אני מוצאת את עצמי מפרסמת מתכונים בעיקר בחגים, אז אני "נאלצת" להכין קינוח לקראת מפגש משפחתי או אירוע חברתי.



העומס בעבודה אינו מאפשר לי לפרסם בבלוג כמו פעם, ומאוד חבל לי על כך.
עם זאת, בעקבות כמה התפתחויות שאוכל לפרט אודותיהן בהמשך, אני מקווה כי בזמן הקרוב אוכל להחזיר עטרה ליושנה ולהשקיע יותר בפיתוח מתכונים, כתיבה ופרסום שוטף יותר.



הפעם, לקראת החג, החלטתי להכין משהו "פשוט" אך מושחת ומפתיע.
שילוב של גבינה ושוקולד הוא שילוב מוצלח מאוד לטעמי, והבראוניז האלה, אליהן הוספתי גם עיטור משוייש ויפהפה של פטל- הן הוכחה נהדרת לכך.



באופן אישי, אני עדין ממליצה להכין כקינוח עיקרי לערב החג עוגת גבינה מסורתית.
אך אם זמנכם קצר, או שבא לכם לגוון בקינוח מעט שוקולדי ושונה, הכינו את הבראוניז האלה.
גם בלי קשר לראש השנה, הן יהוו קינוח נפלא לאורך כל השנה, או קוביות קטנות ודחוסות של אושר לצד הקפה בימים רגילים.
כפי שציינתי בהערות, ניתן להחליף את הפטל בתות או בפירות יער. בכל אופן אל תוותרו על השילוב האדמדם-חמצמץ הזה, המשדרג את הבראוניז פלאים!



מאחלת לכם חג שמח ולבן, ומקווה שנתראה יותר בקרוב.


בראוניז שוקולד, גבינה ופטל/ לתבנית מרובעת 20*20

מצרכים:
לתערובת הבראוניז-
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או קצוץ
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר לבן
3 ביצים
חצי כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
100 גרם קמח לבן

לתערובת הגבינה-
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן, בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
20 גר' קמח לבן


למחית פטל-
100 גרם פטל קפוא
50 גרם סוכר

אופן ההכנה:
כמה שעות לפני (אפשר גם לילה), מתחילים בהכנת מחית הפטל:
1. במחבת קטן, מניחים פטל וסוכר ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
2. מעלים מעט את האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות. בתחילה, הפטל יפריש מים, אבל לאחר מכן הרוטב יצטמצם מעט.
3. מסירים מהאש ומצננים. בעת השימוש, על המחית להיות לפחות בטמפ' החדר ורצוי קרה יותר.
תערובת הבראוניז:
1. משמנים תבנית 20*20 או מניחים נייר אפייה בתחתית, לחילוץ קל.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3. במיקרוגל או על בן מארי, ממיסים יחד חמאה ושוקולד מריר, לתערובת חלקה והומוגנית.
4. מוסיפים פנימה את הסוכר, את הביצים אחת-אחת, הוניל והמלח וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה.
5. מנפים את הקמח על התערובת ומקפלים במרית רק עד לקבלת תערובת חלקה, ללא סימני קמח.
6. שופכים את התערובת לתבנית ומיישרים במידת הצורך, לגובה אחיד.
תערובת הגבינה והרכבה:
1. מניחים בקערה את הגבינה, החמאה והסוכר וטורפים במטרפה ידנית, לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, וטורפים לאחר כל הוספה, עד שהן נטמעות בתערובת.
3. מוסיפים את הוניל וטורפים מעט.
4. מוסיפים את הקמח וטורפים ב-2-3 תנועות מהירות רק עד לאיחוד.
5. שופכים את תערובת הגבינה על תערובת הבראוניז.
6. מכניסים שיפוד או ידית של כף עץ לתערובת ומניעים ליצירת דוגמת שיש (בין השכבות).
7. מניחים כפות של מחית הפטל על תערובת הגבינה, באופן חופשי.
8. שוב, בעזרת קיסם או ידית כף, יוצרים על פני הגבינה דוגמת שיש עם הפטל.
9. אופים את הבראוניז 30-40 דקות. ה"עוגה" תיראה יציבה אך תערובת הגבינה מעט תרטוט במרכז.
10. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים. שומרים במקרר.

הערות:
* הבראוניז נשמרים עד שבוע, בקופסא אטומה במקרר.
** מעבר לכך, ניתן להקפיא אותם עד כחודש.
*** ניתן להכין מחית דומה גם מתותים או פירות יער. יתכן וכמות הסוכר תשתנה לפי חמיצות הפרי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה