יום שבת, 11 ביולי 2015

העוגה של אבא: עוגת שכבות תבלינים, לוטוס, שוקולד לבן ואייריש קרים

הפעם זה יהיה קצר.
יחסית.





הבטחתי לחזור עם יותר פוסטים ומתכונים- ואני מקיימת.
את העוגה הנפלאה הזו הכנתי לכבוד חגיגות יום ההולדת ה-67 לאבא שלי, לפני קצת יותר מחודש.
אבא שלי, יחד עם חגיגות יום ההולדת, חגג גם יציאה לפנסיה אחרי שנים רבות של קריירה כמורה, מחנך ואיש חינוך אהוב ומוערך מאוד.
זכיתי לאבא מיוחד, חכם, מצחיק ואוהב- ורציתי להכין לו עוגה מיוחדת שתעשה לו טוב על הלב.
אני מאושרת בשבילו על היציאה לפנסיה. 
אני בטוחה שהוא יתגעגע לתלמידים, לבית הספר וללימוד (והם וודאי יתגעגעו אליו!), אך בה בעת בטוחה שיהנה מהחופש וימשיך לחקור תחומים חדשים, לבלות וליהנות מהחיים.
אבא שלי נמצא כעת בחופשה בקנדה עם אמא והאחים שלה, וכבר מצא לו עניין בצילום. הוא משתף אותנו בתמונות מרהיבות של הנופים הקנדיים - שלטעמי לא היו מביישות גם צלם בעל ניסיון.
יאללה אבא, הגיע הזמן לרכוש מצלמה מקצועית ולהפוך לצלם הבלוג הרשמי!
אני משלמת בעוגות.
שווה לך.




את העוגה בחרתי מתוך חוברת המתכונים של ממרח לוטוס, שנקראת "אהבה חדשה במטבח".
כן כן, ההיא שקיבלנו כולנו עם העיתון, אז כשהממרח הגיע לישראל לפני שנים בודדות.
המתכון, כמו שאר המתכונים בה, הוא של חן שוקרון (או שירלי נמש, בשם הרשת שלה) המוכשרת, בעלת הבלוג "מתוקים שלי".



שיניתי מעט את העוגה לפי המרכיבים שהיו בבית ומצב הרוח:
את הטורט שדרגתי עם מעט תבלינים, שמוסיפים עקצוץ וניחוח ארומתי לכל העסק.
הגדלתי את מספר השכבות לשלוש, וגיוונתי כך שבשכבה אחת ישנו גם שוקולד לבן קצוץ, שמעניק עוד טעם לעוגה ומוסיף קרנצ'יות.
שאר העוגה היא לפי המתכון המקורי והמעולה של חן.
אז מה יש לנו כאן בגדול?
טורט תבלינים גבוה הספוג בסירופ אייריש קרים, מילוי של ממרח לוטוס קרמלי נהדר, קצפת לוטוס ושוקולד לבן קצוץ.
את העוגה מקשטים בשברי עוגיות לוטוס, שוקולד לבן קצוץ ואפשר גם בקוקוס קלוי או אגוזים קצוצים- לטעמכם!




זוהי עוגה נפלאה לימי הולדת או לארוחות חגיגיות, ואני מאוד אוהבת את מראה ה-Naked cake שלה.
אם אתם לא מתחברים, תוכלו להגדיל את כמות קצפת הלוטוס ולצפות את כולה.

חזרו לספר איך יצא!



עוגת שכבות תבלינים, לוטוס, שוקולד לבן ואייריש קרים
לעוגה בקוטר 24 ס"מ
המתכון של חן שוקרון, מתוך חוברת מתכוני לוטוס, בשינויים שלי

מצרכים:

לטורט תבלינים-
105 גרם (3/4 כוס) קמח מנופה
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
30 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
4 חלבונים
4 חלמונים (יש להפריד את הביצים טרם תחילת ההכנה, ועדיף להביאן לטמפ' החדר)
1 כפית תמצית וניל
135 גרם (2/3 כוס) סוכר
כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
קורט ציפורן טחון
קורט אגוז מוסקט טחון

לסירופ אייריש קרים-
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר 
60 מ"ל (4 כפות) ליקר אייריש קרים איכותי

לקצפת לוטוס-
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים קטנים, או מיכל כפול)
3 כפיות ממרח לוטוס
4 כפות אבקת סוכר

לבניית השכבות-
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
70 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

לעיטור-
3-4 עוגיות לוטוס, שבורות גס
20 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
מעט קוקוס קלוי/ אגוזים מקורמלים קצוצים (ברס)

אופן ההכנה-

טורט תבלינים-
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה (מקל על חילוץ העוגה).
2. בקערה, מניחים קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים ותבלינים ומערבבים היטב.
3. בקערה קטנה, טורפים את החלמונים עם תמצית הוניל.
4. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן, מוסיפים את הסוכר בפעמיים-שלוש, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף רך אך יציב.
5. מורידים את המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים את התערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים באיטיות עד להטמעתם.
6. מוציאים את הקערה מהמיקסר. בהדרגה, מוסיפים לקערה את תערובת היבשים- בכל פעם שליש, ומקפלים במרית. יש לקפל רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא מעבר לכך, כדי שלא לאבד מנפחה.
7. יוצקים את בלילת העוגה המוכנה לתבנית ומיישרים את פניה.
8. אופים את העוגה כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
9. מוציאים את העוגה, מצננים מעט, מעבירים סכין חד סביב הדפנות ומשחררים את הקפיץ. מצננים את העוגה לחלוטין, ושומרים אותה עטופה בניילון נצמד (בטמפ' החדר) עד להרכבה.

סירופ אייריש קרים-
1. בסיר קטן, מניחים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות נוספות.
2. מוסיפים את ליקר האייריש קרים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.
3. מכסים עד לשימוש.

קצפת לוטוס-
1. בקערת המיקסר, מניחים את ממרח הלוטוס ו"פותחים אותו מעט" ע"י טריפה במטרפה ידנית.פעולה זו נועדה לרכך מעט את הממרח ו"לקרב" את מרקמו למרקם השמנת.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר וממשיכים לטרוף ידנית לבלילה אחידה.
3. מחברים את הקערה למיקסר, יחד עם וו ההקצפה, ומקציפים לקצפת יציבה- 2-3 דקות.

הרכבת העוגה-
1. בעזרת סכין ארוכה ומשוננת, פורסים את העוגה לרוחבה לשלוש שכבות שוות.
2. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת ההגשה, ומברישים אותה ב-1/3 מכמות הסירופ.
3. בעזרת פלטה מדורגת, מורחים על שכבה זו שכבה דקה של ממרח לוטוס (אם הוא נוקשה, ניתן לחממו מעט במיקרו).
4. על ממרח הלוטוס, מורחים כ-1/3 מקצפת הלוטוס.
5. מניחים את שכבת העוגה השנייה, ומברישים ב-1/3 מכמות הסירופ. עליו, מורחים 1/3 מכמות הקצפת ומפזרים שוקולד לבן קצוץ גס (70 גרם) על פניה.
6. מכסים בשכבת העוגה השלישית, מברישים ביתרת הסירופ, מורחים עוד שכבה דקה של ממרח לוטוס ומצפים את החלק העליון של העוגה ביתרת הקצפת.
7. טרם ההגשה, מעטרים בשברי עוגיות לוטוס, שוקולד לבן קצוץ וקוקוס קלוי/ ברס.

הערות-
** ניתן לשמור את העוגה במקרר, סגורה היטב, עד 3 ימים.
** אם אתם אוהבים עוגות טורט רטובות מאוד, ניתן להגדיל בשליש את כמות הסירופ.
** לא ניתן להקפיא את העוגה, אך ניתן להקפיא את בסיס הטורט ולהוציא כמה שעות טרם ההרכבה להפשרה בטמפ' החדר.



שאריות העוגה לאחר החיתוך למנות- זו התמונה היחידה שהצלחתי להוציא מבפנים :)


תגובה 1:

  1. אין כמו שרגא בתור מורה וכמוך בתור קונדיטורית

    השבמחק