יום שישי, 10 ביוני 2016

עוגות "גבינה" טבעוניות אישיות ומשגעות

את עוגות ה"גבינה" האלה הכנתי לפני כמה חודשים, פשוט כי התחשקה לי עוגת גבינה, ובאותם ימים ניסיתי להימנע ממוצרי חלב, במיוחד מהסוג השמן.
בתור חובבת עוגות גבינה מושבעת, לא קל לשכנע אותי לאכול משהו שאמור לחקות או לדמות אותן, ואני חייבת להגיד שהייתי סקפטית.
בכל זאת, החלטתי לנסות את המתכון ששמתי עליו עין (של Minimalist Baker הגאונה!) ואני כל כך שמחה שעשיתי את זה!





אני אתחיל ואומר שהמתכון הזה דורש בלנדר ברמה גבוהה, כדי שייתן לעוגות את המרקם החלק ביותר.
כמו כן, חשוב מאוד להקפיד על ההשרייה שבמתכון ולא לחפף, כדי שאגוזי הקשיו (עליהם מבוססת המלית) יתרככו מספיק.



אם תעקבו אחר ההוראות (המאוד מאוד פשוטות) במדוייק, תקבלו אחלה אלטרנטיבה לעוגת הגבינה המסורתית, עם כל מה שיש לה להציע: קרמיות, מתיקות-חמצמצה, דחיסות משגעת וטעם מעולה.
גם הלא טבעונים יאהבו מאוד את העוגה הזו, ותאמינו לי שאף אחד לא ירגיש מקופח!

כל הטוב הזה כמובן טבעוני, ללא גלוטן וללא סוכר לבן. 
יש יותר טוב מזה?!




העוגות אינן דורשות אפייה ומתייצבות בהקפאה, משם גם מוציאים אותן להגשה. מומלץ לתת להן להפשיר דקות בודדות בטמפ' החדר ולהגישן חצי קפואות (אבל לא מופשרות לחלוטין כי הן יחלו לנזול).



הגיוונים פה הם עליכם ואני רק צילמתי והוספתי את ההצעות לפי מה שהיה לי בבית באותו זמן: תותים, פירות יער קפואים, חמאת בוטנים.
לפי אגף הפירות בסופר אנחנו כבר רשמית בתוך הקיץ (בעת פרסום המתכון)  אז הרגישו חופשי לערום עליהן קוביות של פירות קיציים כמו אפרסק, נקטרינה, ענבים, משמש...
אה, ודובדבנים! יאמי!









יאללה, החג כבר תכף כאן ויש לכם מצרכים לקנות.
למתכון :)




עוגות "גבינה" טבעוניות משגעות/ ל-6 עוגות אישיות בתבנית מאפינס סטנדרטית
מצרכים:
לבסיס:
100 גרם תמרים מזן מג'הול, ללא חרצנים
60 גרם אגוזי מלך
למילוי גבינה:
90 גרם אגוזי קשיו, מושרים למשך שעה במים חמים מאוד
25 מ"ל מיץ לימון (חצי לימון גדול)
40 גרם שמן קוקוס, מומס (לא רותח)
80 גרם קרם קוקוס, או חלב קוקוס עם אחוז שומן גבוה
60 מ"ל סירופ מייפל, דבש או אגבה (כ-¼ כוס)


אופן ההכנה:
  1. משרים את אגוזי הקשיו במים חמים ומניחים בצד ל-20 דקות.

הכנת הבסיס:
  1. במעבד מזון מניחים את התמרים ומעבדים עד שהם הופכים לשני כדורים (או כדור אחד) של פירורים גסים. ממש כמו בצק פריך. מוציאים מהבלנדר ומניחים בצד.
  2. שמים במעבד המזון את אגוזי המלך (אין צורך לשטוף אותו) ומעבדים לתערובת פירורית, כמעט קמח.
  3. מוסיפים פנימה את התמרים ומעבדים לתערובת פירורית אחידה. עוצרים את הבלנדר, לוקחים מעט מהתערובת בידיים ומהדקים בין האצבעות. אם נוצר ממש בצק, התערובת מוכנה (ראו תמונה מעלה). אם היא פירורית מדיי ולא מתגבשת, זורקים פנימה עוד תמר. אם היא דביקה מדיי, מוסיפים פנימה עוד מעט שקדים או אגוזי מלך טחונים.
  4. מהדקים את הבסיס לשקעים: מכינים תבנית מאפינס נקייה (אפשר ורצוי עם מנז'טים, יהיה קל יותר לחץ את העוגות) ומהדקים היטב לתחתית כל שקע כף גדושה של התערובת. היא צריכה להספיק לשישה שקעים בדיוק. אם התערובת דביקה מדיי להידוק באצבעות, משתמשים בתחתית של כוס או בכף.
  5. מעבירים למקפיא עד לשימוש, להתייצבות.

הכנת המילוי והרכבה:
  1. ממיסים את שמן הקוקוס כ-30 שניות במיקרו ומסננים את הקשיו מהמים.
  2. מניחים את כל חומרי המילוי במעבד המזון/בלנדר ומעבדים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. אם אין לכם בלנדר משוכלל כמו ויטמיקס (הלוואי עלי!), זה עלול לקחת מעט זמן. נסו לעבד עד שהמרקם כמעט חלק ומשיי לחלוטין.
  3. מוציאים את התבנית עם הבסיסים מהמקפיא ושופכים לכל שקע ⅙ מהמילוי. פשוט מלאו עד הסוף, זה אמור להספיק בול!
  4. אם רוצים תוספות, זה הזמן. אני פיזרתי על חלק מהעוגות מעט אוכמניות קפואות שהפשרתי כמה דקות לפני (כדי שיצבעו מעט את החלק העליון ויתנו מראה שיש), ובחלק יצרתי דוגמת שיש עם חמאת בוטנים. באותה דרך ניתן לשייש שוקולד מומס או כל ממרח שאוהבים. כמובן שניתן גם להשאיר את העוגות כמו שהן, אז יתקבלו עוגות גבינה "טבעיות" שניתן לקשט בחצי תות או בכל פרי טרי אחר בהגשה.
  5. מקפיאים את העוגות 4-6 שעות ושומרים בהקפאה גם לאחר מכן. כדאי להפשיר 5-10 דקות לפני ההגשה (תלוי כמה חם באותו יום), כך שהעוגות חצי קפואות. יותר מכך הן ימסו ויתפרקו. הם גם טעימות מאוד קפואות וגלידתיות במרקמן.
  6. שומרים בקופסא אטומה במקפיא, כשבוע- שבועיים.


2 תגובות:

  1. דביר היקרה!
    הבלוג שלך נחמד ביותר.
    הכנתי את העוגות "גבינה" ויצאו מצויינות!
    תודה על המתכון!
    שרה זלט

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרה,
      איזה כיף שאת כאן!
      אני שמחה שיצא טוב ושאהבתם.
      מקווה שתמשיכי לעקוב וליהנות :)
      דביר.

      מחק