בוטנים זו אהבת אמת.
הבו לי קופסת חמאת בוטנים (טבעית!) וכפית- ואני מסודרת. לא צריכה דבר מעבר לכך.
אולם, ומעולם לא חשבתי שאומר זאת, לעתים גם אני צריכה קצת גיוון.
לכן, הייתי סקרנית מאוד כשמצאתי את מתכון הסניקרס הזה.
מצד אחד, כל חושיי זעקו: "זה לא סניקרס אמיתי! איפה חמאת הבוטנים?!"
מצד שני, קול קטן לחש לי: "לא יזיק לך לגוון מדיי פעם, גברת".
יכול להיות שחמאת הבוטנים גם בדיוק אזלה במזווה שלנו, כי מישהי נשארה עם הכפית ביד יותר מדיי זמן.
העובדות מעט מעורפלות, תאלצו לסלוח לי.
וכך מצאתי את עצמי מנסה- ומתאהבת.
הגרסא הזו מהווה סניקרס אמיתי בעיקר בקונסטרוקציה, אך חומרי הגלם והטעמים שונים: שכבת נוגט שקדים, מעליה שכבת קרמל תמרים ושברי קשיו קלוי. הכל עטוף בשכבה קראנצ'ית של שוקולד מריר ואיכותי.
האמיצים יפזרו מעט מלח ים אטלנטי מעל, And you have a winner!
אם יש לכם ילדים הסובלים מאלרגיה נקודתית לבוטנים, או שאתם בתזונה טבעונית/ פליאותלית/ ללא גלוטן או ללא סוכר, המתכון הזה מושלם אפילו יותר עבורכם. הסניקרס הללו יספקו כל קרייבינג שלכם למתוק, ויבטיחו שרמות הסוכר לא יקפצו מיד לאחר מכן.
ההמלצה הביתית שלנו: לחתוך לקוביות קטנות יחסית (שכן החטיף עשיר ומאוד ממלא) ולשמור במקפיא. להוציא ל2-3 דקות לפני האכילה ולאכול חצי-קפוא. התענוג מובטח :)
* המתכון הועבר גם בסדנאת מתוקים בריאים שהעברתי לאחרונה וזכה לתגובות נלהבות.
מחכה לשמוע מה דעתכם.
סניקרס קשיו/ ל-10-12 חטיפים קטנים ומשביעים ביותר
מבוסס על המתכון הזה במעט שינויים שלי.
מצרכים:
לשכבת הנוגט-
120 גרם חמאת שקדים/ קשיו חלקה
2 כפות סירופ מייפל אמיתי (15 גרם)
כף קמח קוקוס (10 גרם)
לקרמל תמרים-
12 יחידות בינוניות תמר מג'הול (רך ועסיסי ככל הניתן)
80 מ"ל מים חמימים (קצת פחות מחצי כוס)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
כף שמן קוקוס, מומס
לשברי הקשיו-
30-40 גרם אגוזי קשיו טבעיים (כ-1/3 כוס)
לציפוי השוקולד-
100 גרם שוקולד מריר, 70% לפחות (אני משתמשת ב-85%)
2/3 כפית שמן קוקוס (מניחה שקצת יותר או פחות לא יזיק)
אופן ההכנה:
הבו לי קופסת חמאת בוטנים (טבעית!) וכפית- ואני מסודרת. לא צריכה דבר מעבר לכך.
אולם, ומעולם לא חשבתי שאומר זאת, לעתים גם אני צריכה קצת גיוון.
לכן, הייתי סקרנית מאוד כשמצאתי את מתכון הסניקרס הזה.
מצד אחד, כל חושיי זעקו: "זה לא סניקרס אמיתי! איפה חמאת הבוטנים?!"
מצד שני, קול קטן לחש לי: "לא יזיק לך לגוון מדיי פעם, גברת".
יכול להיות שחמאת הבוטנים גם בדיוק אזלה במזווה שלנו, כי מישהי נשארה עם הכפית ביד יותר מדיי זמן.
העובדות מעט מעורפלות, תאלצו לסלוח לי.
וכך מצאתי את עצמי מנסה- ומתאהבת.
הגרסא הזו מהווה סניקרס אמיתי בעיקר בקונסטרוקציה, אך חומרי הגלם והטעמים שונים: שכבת נוגט שקדים, מעליה שכבת קרמל תמרים ושברי קשיו קלוי. הכל עטוף בשכבה קראנצ'ית של שוקולד מריר ואיכותי.
האמיצים יפזרו מעט מלח ים אטלנטי מעל, And you have a winner!
אם יש לכם ילדים הסובלים מאלרגיה נקודתית לבוטנים, או שאתם בתזונה טבעונית/ פליאותלית/ ללא גלוטן או ללא סוכר, המתכון הזה מושלם אפילו יותר עבורכם. הסניקרס הללו יספקו כל קרייבינג שלכם למתוק, ויבטיחו שרמות הסוכר לא יקפצו מיד לאחר מכן.
ההמלצה הביתית שלנו: לחתוך לקוביות קטנות יחסית (שכן החטיף עשיר ומאוד ממלא) ולשמור במקפיא. להוציא ל2-3 דקות לפני האכילה ולאכול חצי-קפוא. התענוג מובטח :)
* המתכון הועבר גם בסדנאת מתוקים בריאים שהעברתי לאחרונה וזכה לתגובות נלהבות.
מחכה לשמוע מה דעתכם.
סניקרס קשיו/ ל-10-12 חטיפים קטנים ומשביעים ביותר
מבוסס על המתכון הזה במעט שינויים שלי.
מצרכים:
לשכבת הנוגט-
120 גרם חמאת שקדים/ קשיו חלקה
2 כפות סירופ מייפל אמיתי (15 גרם)
כף קמח קוקוס (10 גרם)
לקרמל תמרים-
12 יחידות בינוניות תמר מג'הול (רך ועסיסי ככל הניתן)
80 מ"ל מים חמימים (קצת פחות מחצי כוס)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
כף שמן קוקוס, מומס
לשברי הקשיו-
30-40 גרם אגוזי קשיו טבעיים (כ-1/3 כוס)
לציפוי השוקולד-
100 גרם שוקולד מריר, 70% לפחות (אני משתמשת ב-85%)
2/3 כפית שמן קוקוס (מניחה שקצת יותר או פחות לא יזיק)
אופן ההכנה:
1. מתחילים
בקליית אגוזי הקשיו: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה. מפזרים את הקשיו
בשכבה אחידה וקולים כ-8 דקות. חשוב להיות עירניים, כל תנור עובד
בקצב אחר. כשהאגוזים מתחילים להזהיב ומעלים ריח נעים, מוציאים, מצננים
לטמפ' חדר וקוצצים גס.
2. מכינים
את שכבת הנוגט: בקערה בינונית מניחים ממרח שקדים/קשיו,
מייפל וקמח קוקוס. מערבבים עד שמקבלים מעין בצק שאינו דביק למגע ונוח לעבודה.
3. מכינים מגש המתאים למקפיא (גם צלחת תתאים) ומרפדים בנייר אפייה. בעזרת מרית וכפות הידיים מעבירים את הנוגט למגש ומשטחים למלבן בעובי של כ-1 ס"מ. מעבירים
להתייצבות במקפיא עד הכנת קרמל התמרים.
4. קרמל
תמרים: במעבד מזון חזק, מניחים את כל חומרי הקרמל
ומעבדים עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
5. מוציאים
את שכבת הנוגט מהמקפיא ומורחים עליה מחצית מקרמל התמרים (ראו הערות). מיישרים במרית/ספטולה לשכבה אחידה. מפזרים את הקשיו על הקרמל בצורה אחידה ולוחצים
מעט בידיים. מקפיאים להתייצבות לשעה לפחות (הקפאה מושכת עדיפה למען ציפוי קל יותר).
6. לקראת
תום ההקפאה, מניחים בקערה חסינה למיקרו את השוקולד ושמן הקוקוס. מחממים בפולסים של
30 שניות ומערבבים כל פעם, עד להמסה מלאה בלבד. חשוב לא לשרוף או לחמם יותר מדיי.
7. מוציאים
את הסניקרס מהמקפיא וחותכים את המלבן ל-5-10 רצועות ולאחר מכן חוצים כך שיתקבלו
10-12 ריבועים.
8. מרימים
כל ריבוע ובעזרת כף מצפים את חלקו התחתון (השטוח שנוגע בנייר). מניחים הפוך להתייצבות
ולאחר מכן מצפים את הצד העליון והדפנות ומחזירים למקפיא להתייצבות של רבע שעה
לפחות. ניתן גם לטבול את הריבועים בשוקולד בשלמותם, אך זה ידרוש להמיס כמות גדולה יותר של שוקולד מלכתחילה.
9. מחזירים למקפיא להתייצבות השוקולד ואוכלים מהמקפיא, לאחר המתנה של 2-3 דקות בחוץ.
הערות:
1. החטיפים במיטבם כשנאכלים ישר מהמקפיא. אם בכל זאת
ממתינים, רצוי לא יותר מכמה דקות בודדות.
2. הכנת כמות קטנה של קרמל ברוב הבלנדרים אינה
אפשרית. אם יש לכם בלנדר קטן וגם חזק, הכינו חצי מתכון. אם לא, הכינו מתכון מלא
ושימרו את החצי השני לממתק אחר/נגלה נוספת/ כממרח טעים.
3. ניתן להשתמש ב-200 גרם תמרים בוואקום במקום תמר
מג'הול אך לטעמי הטעם פחות מוצלח. אם משתמשים בתמרי מג'הול שאינם רכים, מומלץ להשרותם במים חמים טרם ההכנה,
לסנן ורק אז לטחון עם שאר המרכיבים.
4. למעוניינים, יש ברשת המון מתכונים לשוקולד ביתי
או ציפוי שוקולד בריא. טרם מצאתי נוסחא שאני שלמה איתה מספיק ולכן אני משתמשת
בשוקולד מריר איכותי 70%-85% ו"מתפשרת" על הסוכר.
5. אם עוד לא רכשתם ותרצו לנסות, אני ממליצה על השוקולד המריר הזה, וחמאת השקדים הזו. את שניהם אני רוכשת מהחנות הנפלאה של מורן- המזווה. מגיע לה המון פרגון על המחירים השפויים, השירות הנפלא ומגוון המוצרים הכיפי.
אוי זה נראה ונשמע נהדר!!!
השבמחקנראה מעולה. :) במה אפשר להחליף את קמח הקוקוס? אולי שקדים טחונים? חבל לי לקנות קמח מיוחד בשביל כמות כל כך קטנה.
השבמחקלגמרי התפספסה לי התגובה, מתנצלת!
מחקשקדים יכולים להיות בסדר, אבל תצטרכי כמות גדולה יותר (פי 3-4 לדעתי).
תתחילי בשתי כפות ותראי אם את מקבלת עיסה שמזכירה בצק ואם לא תוסיפי עוד.
אני מקווה שיעבוד כי הם מאוד שונים :)
בהצלחה!
דביר.