יום שבת, 8 בפברואר 2014

יותר מדיי שוקולד, ערב הודי מעולה, ומאפינס "מה שיש". אה, וביאליק גם פה.

אני יודעת שמה שהכי סיקרן אתכם בכותרת הזו היה ביאליק.



בעצם אולי נתקעתם כבר בשלב השוקולד. כי הרי אין באמת דבר כזה "יותר מדיי שוקולד".
אבל אני אתחיל בביאליק.
כפי שסיפרתי לכם בעבר, לפני כחודש וחצי התחלתי לעבוד כבייביסיטר אצל משפחה חצי ישראלית חצי צרפתית.
המטרה היא פחות להשגיח על הילדות כשההורים לא שם (בעצם, רוב הזמן הם שם), אלא לדבר איתן עברית.
ההורים החליטו שהם לא רוצים לפספס את ההזדמנות שהילדות עוד צעירות ולגרום לכך שישמעו וידברו כמה שיותר עברית.
לי זה נחמד מאוד, כי אסור לי בכלל לדבר איתן צרפתית. 
עם הגדולה המשימה קלה יותר, כי היא עונה לי בעברית ועושה מאמץ לחפש את המילים.
הקטנה היא אתגר גדול יותר, שכן היא מבינה אפילו טוב יותר מאחותה הגדולה, אך מסרבת להשתמש בעברית ועונה לי רק בצרפתית.
עד השבוע, הצלחתי לשחק איתה במשחקים שונים כשכל אחת מדברת את השפה שלה, אולם היא סירבה לקרוא סיפורים בעברית וכל הזמן הוציאה לי רק ספרים בצרפתית שמיד הוחזרו למקומם.
השינוי התחיל בשבוע שעבר, אז היא הציעה מיוזמתה לצפות בסרט "במבי" בעברית. דבר ששימח אותי מאוד.
השבוע, כשחזרנו מהגן, הצעתי לקרוא לה סיפור בעברית והיא נענתה ברצון. מפה לשם מצאתי את עצמי קוראת לה שלושה סיפורים בעברית ברצף ("איילת מטיילת", "סיר הסירים" ו"אין אריות כאלה", אם אתם תוהים). כשהיא ביקשה עוד סיפור, הלכתי לחפש בארון ולא מצאתי משהו שיתאים לגילה, אז החלטתי לנסות ספר שירי ילדים של ביאליק.
השיר הראשון בספר היה "קן לציפור". בנימה אישית, זה אחד השירים שהורי שרו לי הכי הרבה בילדותי, והתרגשתי מאוד לנסות ולראות מה תהיה תגובתה.
קראנו את השיר פעמיים כדי להבין את משמעות המילים ואז הצעתי לה לשיר אותו. היא התלהבה מאוד מהשיר ושרנו בפעם השנייה. לאחריה היא התעייפה אבל חייכה והייתה מרוצה מאוד.
בהמשך השבוע קראנו שוב את "איילת מטיילת" והיא דיברה אליי לראשונה בעברית יחד עם הסיפור.
זו הייתה חוויה משמעותית מאוד עבורי, שליוותה אותי במהלך השבוע.
החלטתי לשתף אתכם בה, כי אחרי כמעט חודש של בייביסיטר כבר חשבתי לעצמי שלעולם לא אביא אותה לדבר אליי בעברית או לחבב משהו בעברית. הקפיצה המשמעותית השבוע הוכיחה לי שוב, כמו בעוד הרבה תחומים בחיים, שההתמדה וההתעקשות מביאים בסוף להצלחה.
ואם התגעגעתם לשיר, הנה הוא בגרסא נוסטלגית מתוך "קשקשתא", יחד עם "רוץ בן סוסי".




בפוסט הקודם סיפרתי לכם על שיעור השוקולד הראשון שלנו, שהתמקד בטמפרור שוקולד מריר.
השבוע הגיע תורו של שוקולד החלב. הליך הטמפרור דומה מאוד עד זהה, ויש הבדל קטן בטמפרטורות, שלא אלאה אתכם בו.
בשיעור ההדגמה השף הכין שלושה סוגי שוקולדים: 
פרלינה- חצאי ירח של שוקולד חלב ממולא בפרלין אגוזי לוז ושוקולד חלב.
מוסקדין- רצועות של גנאש שוקולד עם פרלין אגוזי לוז וגראנד מרנייה, בציפוי שוקולד חלב ואבקת סוכר.
רושה- כדורי גנאש שוקולד מריר עם פרלין ופירורי קרפ, מצופים בשוקולד חלב ואגוזי לוז גרוסים.


מלמעלה למטה: פרלינה, מוסקדין ורושה

מלבד הטמפרור שלוקח זמן, ההכנה עצמה לא נראתה מסובכת, והטעימות בסוף השיעור היו חלומיות ביותר!
השפים באמת מצליחים לקבל שוקולד יפהפה וחלק ואני מקווה שיום אחד אגיע לרמה הזו.


עוד קצת מהשוקולדים של השף.

באותו הערב, הלכנו לאכול במסעדה הודית ששייכת לבן-דוד של חברה מהקורס. הודית כמובן.
יש לי וידוי: זו הייתה הפעם השנייה בחיי שטעמתי אוכל הודי. הראשונה הייתה בניו-יורק לפני כמה שנים, ואז לא נהניתי ממנו בכלל (בלשון המעטה). קצת חששתי, אבל כיוון שהבילוי כלל כ-15 חברים וחברים של חברים מהקורס, החלטתי לא לוותר ולנסות.
המסעדה, שנקראת Aanchal, נמצאת ברובע ה-14, בו ביקרתי לראשונה רק לאחרונה.
המסעדה קטנה מאוד, אבל הצליחה להכיל אותנו ועוד 2-3 שולחנות קטנים של סועדים שביקרו בה באותו זמן.
זכינו ליחס מועדף ופינוקים, ונהננו מאוד!
אני חייבת לציין, שהאוכל היה מעולה. הזמנו יחד מנות ראשונות של לחם הודי ממולא בגבינות ועוד מיני מאפים ממולאים בירקות (לצערי איני זוכרת את השמות). כל אחד הזמין מנה עיקרית, ואני אכלתי עוף "טיקה מסאלה" שהיה מצויין ובושל ברוטב מדהים. יחד עם קוקטייל כחול ומוזר שכל אחד קיבל, כל התענוג עלה לנו 17 יורו- מחיר לא רע בכלל לארוחה שכוללת שתי מנות גדולות ושתייה בפריז.
גם חברי חובבי האוכל ההודי, ציינו שהיא אחת המסעדות ההודיות הטובות שאכלו בה.
בסיום הארוחה, כשהמקום התרוקן מלבדנו, בן הדוד בעל המסעדה השמיע מוזיקה הודית וכולנו רקדנו. היה כיף מאוד ובילינו עוד כשעה וחצי בריקודים הודיים שהתחלפו לאחר מכן לברזיאליים ואפילו קוריאנים. עזבנו את המקום רק בחצות, לאחר 4 שעות חיוביות מאוד :)
בשל מיקומה, זו כנראה לא מסעדה שהייתי ממליצה לבקר בה אם אתם מבקרים בפריז לכמה ימים. אם אתם חיים כאן, מבלים כאן תקופה ארוכה יותר, או סתם חובבי אוכל הודי, היא בהחלט מומלצת.


החל מהבוקר אפליקציית הקולאז'ים שלי כוללת גם כיתוב זכויות יוצרים. מעצבן!

למעוניינים להגיע:
Aanchal, Gastronomie Indienne
104 rue de l'Ouest
75014, Paris
מטרו: Pernety/ Plaisance (קו 13)


בשיעור המעשי שנערך למחרת, הכנו רק את הפרלינה והמוסקדין, ללא הרושה (כן כן, אני יודעת, מצער ביותר, מחינו בקול כשנודע לנו).
ההכנה אכן לא הייתה מסובכת, אך כמו תמיד השיעור לא עבר על מי מנוחות.
החלק המאתגר ביותר עבורי הפעם, היה דווקא הכנת הליבה, לקראת הציפוי בשוקולד.
בפרלינה, היה צורך לרדד ולקרוץ את צורות החצי ירח בחלון זמנים מאוד מסויים, כשהתערובת לא נוזלית מדיי אבל גם לא קשיחה מדיי לעבודה. רובנו פספסנו את חלון הזמנים הזה והיינו צריכים להמיס את כל התערובת ולקררה שוב. נו מילא, ככה לומדים.
את המוסקדין, גילינו שהשף בהדגמה והשף בשיעור הפרקטי לא מכינים באותה צורה, דבר שקורה מדיי פעם בבית הספר. באמצע השיעור היינו צריכים לשנות תכניות ולהסתגל לצורת ההכנה שהוא דרש. זה לא היה נורא אבל הוא בהחלט זעם על כמה מהתלמידים שנלחצו ואיחרו בזמנים בשל השינוי.
טימפרור השוקולד לציפוי שוב לא יצא לי מושלם, אבל בהחלט השתפר מאוד מהפעם הקודמת והשף החמיא לי עליו. באופן כללי, רוב הכיתה השתפרה וקיבלה ממנו פידבק חיובי, כך שיצאנו מרוצים.


הפרלינה שלי, מההצגה לשף בסיום השיעור

השוקולדים האלה כל כך טעימים, שאני פשוט עושה כל מאמץ לחלק אותם לכל משפחתי ומכריי. כשהם כאן אני פשוט לא מפסיקה לזלול. המשימה כמעט הושלמה ונפטרתי מרובם. הקופסא האחרונה ממתינה להגעה ליעדה ואז שלומי מובטח.


הפרלינה והמוסקדינים שלי, מההצגה לשף בסיום השיעור
אתמול, ביום שישי, נערך שיעור ההדגמה העשירי. המשמעות היא שאנחנו כבר באמצע הקורס, ואני לא מאמינה כמה הזמן עובר מהר.


---- זהירות!!! סכנת התעלפות! לא לבעלי לב חלש!!! ------



אני מניחה שרובכם ראיתם את העוגה המהממת אתמול בעמוד הפייסבוק (ואם התעלפתם כבר אז- התנצלותי).
ובכן, זו הייתה העוגה שהשף הכין, שנקראת Doucer Chocolat בצרפתית ו- Heavanly chocolate באנגלית.
העוגה בהחלט ראויה לשמה, ומורכבת מדקואז אגוזי לוז, קריספי פרלין של שוקולד, אגוזי לוז ופירורי קרפ, מוס שוקולד חלב ודיסקיות שוקולד חלב באמצע וגם למעלה. 
השף הכין חמש עוגות וסידר אותן יפה על מגש שהכין משוקולד. מדהים.



העוגות על המגש (התנצלותי על הידיים בתוך התמונה, כולם התרגשו מאוד והיה קשה לתפוס זווית טובה)

באמת שאבדו לי המילים או יכולת ההבעה כשטעמתי את העוגה הזו, שהיא פשוט חלומית וטעימה בצורה שאין לתאר.
הטעימה שלי, ניתן לראות כשהעוגה חתוכה את השכבות השונות

אנחנו נכין את העוגה ביום שני, ובתקווה שאצלח את האתגר (הלא פשוט), תזכו לראות תמונה שלה בעמוד הפייסבוק ובפוסט של שבוע הבא. 
איחלתי לי בהצלחה.





כיוון שבהחלט הספיקו לי ההכנות המסובכות וכמויות השוקולד האסטרונומיות להשבוע, בחרתי לפרסם מתכון מאפינס שאני מאוד אוהבת.
אני קוראת להם מאפינס "מה שיש". למה?
המתכון הוא מתכון בסיסי, לתערובת "העוגה" ששופכים לתבנית.
מתכון הבסיס מעולה, ומייצר מאפינס רכים ולחים כמו שמאפינס צריכים להיות.
מכאן, כל הכיף הוא לגוון ולעשות איתם מה שאתם רוצים.
אני פשוט משתמשת כל פעם במה שיש לי בבית: פרי מסוים, שוקולד, אגוזים, ממרח נוטלה או לוטוס, קינמון ועוד ועוד.
אפשר להכין בכל פעם סוג אחד של מאפינס, או כמו שעשיתי הפעם, להכין מאותה כמות תערובת מגוון טעמים.
כל האפשרויות לגיוון במתכון עצמו (טוב נו, לא כל, יש עוד מלא מקום ליצירתיות).

אה, וכן, אני יודעת שזה "עוד מתכון מאפינס", אבל תהרגו אותי, אני מ-ט-ו-ר-פ-ת על המאפים האלה ומוצאת אותם פשוטים להכנה, טעימים ומאוד פרקטיים בשל היכולת להקפיא אותם. זו הסיבה שמתוך 23 פוסטים בבלוג, זה כבר פוסט המאפינס השלישי. אני משתדלת לעשות להם כבוד!
אם אתם רוצים להיזכר בטיפים שלי למאפינס מוצלחים, היכנסו לפוסט המאפינס הקודם: מאפינס בננה-לוטוס.



מאפינס "מה שיש" (12 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית)
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 גרם), אפשר להמיר חצי בקמח מלא
1/2 כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
ביצה טרופה קלות
כוס חלב
1/4 כוס שמן צמחי (קנולה/ חמניות) או חמאה מומסת ופושרת
תוספות לבחירתכם, ראו בהמשך המתכון


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים בתבנית המאפינס. אם רוצים להניח עטרות נייר מומלץ לשמן אותן מעט.
2. בקערה בינונית, מערבבים חומרים יבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערה נוספת, רצוי גדולה, טורפים חומרים רטובים: ביצה, חלב, שמן/חמאה וסוכר.
4. מעבירים את היבשים לרטובים ומערבבים ממש מעט, רק עד לאיחוד!


כעת הגיע שלב הכיף! גיוונים:
* למאפינס פירות: רגע לפני שהתערובת אחידה, מוסיפים פנימה כוס קוביות פרי שאוהבים: תפוחים (אפשר גם לגרר), אגסים, נקטרינות, משמש, תות וכו'. אפשר כמובן לשלב גם פירות יער קפואים: אוכמניות, פטל, חמוציות ועוד. הכל הולך. 
* למאפינס קינמון ואגוזים: מוסיפים לחומרים היבשים גם קינמון ולקראת סוף הערבוב מוסיפים פנימה כוס אגוזים שבורים. אפשר גם לפזר למעלה סוכר חום דמררה עבה מעורב עם מעט קינמון- לעוד קראנצ'יות וטעם. בנוסף לקינמון אפשר לשלב תבלינים אחרים שאוהבים: ג'ינג'ר, מוסקט, ציפורן וכו' ולקבל מאפינס תבלינים.
* למאפינס שוקולד צ'יפס: לקראת סוף הערבוב מוסיפים כוס שברי שוקולד מריר או שוקולד-צ'יפס שעורבבו עם כף קמח. אם חוששים שישקעו, אפשר קודם להעביר את המאפינס לשקעים ורק אז לפזר את השוקולד ולהטביע מעט בכף (ואזז אין צורך לערבב עם קמח). 
* למאפינס עם ליבה מפנקת/ שיש: מעבירים קודם רק חצי מהתערובת לתבנית (בערך כף גדושה בכל שקע), מניחים כפית ממרח שאוהבים: לוטוס/נוטלה/ממרח שוקולד/ריבה ועל הממרח עוד כף גדושה מהתערובת. אפשרת לזרות אגוזים למעלה לקישוט וקראנצ'יות. ניתן גם להכין מאפינס "שיש" עם ממרח שוקולד או לוטוס. מעבירים את כל התערובת לשקעים, ואז מניחים במרכז כל מאפין כפית גדושה ממרח שהומס מעט. מערבבים עם הכפית ליצירת דוגמת שיש.

5. בעזרת כף, מעבירים מהתערובת לשקעים. ממלאים כל שקע עד ל-2/3  גובה. אם רוצים לזרות אגוזים/ סוכר עם קינמון/ ליצור דוגמת שיש וכו' עושים זאת כעת.
6. אופים 17-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז אחת העוגות יוצא עם פירורים לחים (לא יבש!)
7. מוציאים, ממתינים מספר דקות לצינון ומשחררים בזהירות מהתבנית.
8. מניחים לצינון על רשת.

הערות:
*  המאפינס מצויינים ביום הכנתם. מעבר לכך, יש לשמור אותם בקופסא אטומה היטב, בהקפאה ולהפשיר כשרוצים. כך ניתן לשמור אותם עד חודש.
* ניתן לאפות גם כעוגה, בשתי תבניות אינגליש קייק. יש לקחת בחשבון שזמן האפייה יתארך לבערך 35-40 דקות.






תגובות על הפוסט? שאלות על המתכון?
סתם מילה טובה? :)
אני אשמח מאוד לתגובות, אז אנא- שתפו אותי!





4 תגובות:

  1. אני עוקבת באדיקות אחרי הבלוג ועמוד הפיייסבוק ונהנית בטירוף מהתמונות ומהסיפורים. מעבר לכך שהכל מעורר תיאבון, את כותבת מוכשרת וממש מעבירה את החווייה. תמשיכי להנות, ולא פחות חשוב - תמשיכי לכתוב!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יהלה!
      המשיכי לעקוב, להעיר ולהאיר :)
      שבוע נפלא.

      מחק
  2. שלום!
    איזה פוסט יפה. הבלוג מקסים ואני נהנית לעקוב אחריו.
    שאלה - איך ניתן להכין את המאפינס בגרסת פרווה?
    תודה!!
    ר'

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ר' !
      כדי לקבל מאפינס בגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב במיץ תפוזים או בחלב קוקוס. גם חלב אחר כמו סויה/ אורז/ שקדים אמור לעבוד!
      בהצלחה :)
      דביר.

      מחק