יום חמישי, 19 במרץ 2015

מאפינס תרד וקייל עם תירס ובצל סגול

יש כמה בלוגרים (ובעיקר בלוגריות) שחולקים איתי את האהבה למושחת מחד ולבריא ומאידך.


כאלה שיכולים לעמוד יום שלם במטבח ולהכין עוגות שמרים, שוקולד, מוסים וממתקים- ולסיים את אותו יום עם סלט בריא ומפנק ואיזה מאפה מלוח (בריא, כמובן!)
אחת מהבלוגריות הללו היא אפרת.

נכון, אצל אפרת התמונות האלה מוצלחות (קצת) יותר!
את הבלוג שלה אני מכירה כבר שנים, וניסיתי משני סוגי המתכונים שלה- המושחתים והבריאים.
אחד הדברים האהובים עליי אצלה (מלבד כישרון הצילום ההורס) הוא השילוב בין בריא למפנק: סלטים מגוונים, עוגות שפויות אך ממכרות, ממרחים שווים ותבשילים קלילים.
אצל אפרת תמצאו מגוון כיפי ומאוזן של מאכלים וקינוחים, והכל טעים (לפחות לי, בינתיים!)


לפני כמה שבועות, חיפשתי פתרון לקופסת תרד וחצי קופסת קייל שזמנן כמעט והגיע.
חיפשתי מתכון שישמור על הבריאות של שני הענקים הירוקים הללו, אבל גם יהיה אכיל ויתפקד כארוחה שווה.
כשגיגלתי "מאפינס תרד" הגעתי למתכון של אפרת שנקרא "מאפינס תרד וירוקים".
במעבר זריז עליו נוכחתי שאין לי את כל המרכיבים, אך אילתור על המתכון אפשרי בהחלט!
הוספתי את הקייל לתרד, המרתי יוגורט בקוטג' ואת שלל הירוקים של אפרת בבצל סגול ותירס, לגיוון הטעמים.


המאפינס האלה תפקדו כארוחת הערב שלנו (לצד סלט, ברור) במשך כמה ימים טובים, וכמה שהם היו טעימים :)


הרשו לעצמכם לגוון גם אתם בתבלינים, בעשבי התיבול ובתוספות.
מדובר במתכון מנצח, שרק יקבל באהבה עוד שינויים ושידרוגים.


מאחלת לכולנו סופשבוע שפוי ומאוזן, בלי לוותר על הפינוקים והכיף שבחיים.
ו...תודה לאפרת.



מאפינס תרד וקייל עם תירס ובצל סגול/ כ-15 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית

מצרכים:

כוס וחצי קמח כוסמין מלא (210 גרם)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית סוכר
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
100 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים
50 גרם עלי קייל, חלוטים 2-3 דקות במים חמים וקצוצים
בצל סגול אחד, קצוץ
חצי קופסא של תירס משומר
גביע קוטג' 3-5%
80 מ"ל חלב
כפית אבקת שום
מעט אורגנו מיובש
3 ביצים
כף שמן זית

50 גרם אגוזי מלך שבורים (או כל אגוז/גרעין שאוהבים)
מעט שומשום

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרפדים תבנית מאפינס בנייר אפייה, מנז'טים או פשוט משמנים אותה.
3. מניחים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח כוסמין, אבקת אפייה, סודה, סוכר, מלח, פלפל ותבלינים. מערבבים.
4. מניחים את הביצים בקערת המיקסר עם וו הקצפה, וטורפים על מהירות גבוהה כשתי דקות, עד שנפחן עולה.
5. מורידים את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את הקוטג', החלב והשמן עד לאיחוד.
6. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את התרד, הקייל, הבצל הסגול והתירס. מקפלים בעדינות לפיזור שווה בתערובת.
7. מוסיפים את היבשים ומקפלים שוב, רק עד לאיחוד! ערבוב יתר יפגע במרקם המאפינס.
8. ממלאים כל שקע עד כ-2/3 מגובהו בתערובת ומפזרים אגוזים שבורים. אפרת ממליצה למלא בכף גלידה, אני עשיתי זו בכף פשוטה.
9. אופים את המאפינס כ-20-25 דקות, עד שהם תפוחים, זהובים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.
10. מצננים ומגישים חמים.
11. שומרים את המאפינס (רק לאחר שהצטננו לחלוטין) בקופסא אטומה ליומיים שלושה. ניתן להקפיאם כשבועיים.



2 תגובות:

  1. יש סיכוי להחליף את הקוטג' במשהו? עדיף לא חלבי, אלא אם כן אין ברירה :)

    השבמחק
  2. היי יעל,
    תוכלי להחליף בכמות זהה של יוגורט או שמנת חמוצה.
    אין לי רעיון לתחליף לא חלבי שיעבוד כאן...אולי יוגורט טבעוני כלשהו כמו קוקוס או סויה, אבל לא ניסיתי וזה לא בטוח יעבוד.
    מוזמנת לנסות ולדווח.
    דביר.

    השבמחק