התגעגעתי.
לצערי בזמן האחרון לא מזדמן לי לאפות הרבה, ובטח שלא לכתוב.
לאחר התלבטויות רבות, החלטתי לחזור השנה לאוניברסיטה ולסיים את התואר במשפטים.
אזכיר או אשתף את מי שאינו יודע, שטרם נסיעתי ללמוד קונדיטוריה בפריז, למדתי שנתיים משפטים באוניברסיטה העברית.
ההחלטה לחזור ולסיים את התואר נועדה פשוט להשאיר דלתות פתוחות.
שני התחומים: משפטים ואפייה/קונדיטוריה, מרתקים בעיניי. אני רואה את עצמי עוסקת בכל אחד מהתחומים הללו , ובכל אחד מהם אני גם מכירה את הצדדים שיתאימו לי פחות ובהם איני רוצה לעסוק.
על כן, החלטתי לסיים את שהתחלתי, ולהמשיך לעסוק גם בקונדיטוריה במקביל- בין אם דרך הבלוג והתחביב, ובין אם בדרכים אחרות שאני בודקת ומנסה לבנות בימים אלה.
חשוב לי מאוד להמשיך ולהתפתח, ללמוד ולהישאר מעודכנת בנעשה בעולם הקונדיטוריה, ואמשיך לעשות זאת בהנאה רבה.
אני מקווה, שבסיום התואר, כשכל הקלפים יהיו בידיים שלי, אוכל לשלב בין שני הדברים, וגם אם לא- לבחור את התחום שיתאים לי יותר- רק לאחר שפתחתי לעצמי את כל הדלתות.
על כן, בעוד שבוע אתחיל את שנת הלימודים האקדמית, שנה ג' ללימודי המשפטים שלי, הפעם באוניברסיטת תל אביב.
אני מתרגשת מאוד מהמעבר לתל אביב, שכן אני אוהבת מאוד את המגוון הקולינרי שניתן למצוא בה, וכמובן שהיא מזמנת יותר אופציות תעסוקתיות בעולם הבישול והאפייה.
עקב ההכנות ללימודים ולמעבר, יש לי זמן לאפות בעיקר דברים פשוטים ומהירים.
העוגה הזו היא אחד מהם.
היא אמנם פשוטה להכנה, אך מעניינת ונפלאה בטעמיה.
אני אוהבת עוגות לימון (ותפוז) והן מסמלות עבורי יותר מכל את הסתיו והחורף שבדרך.
העוקבים אחריי, יודעים שאני אוהבת מתוקים-שאינם-מאוד-מתוקים, ולכן העוגות בטעמים החמצמצים חביבות עליי מאוד.
בעוגה הזו, החלטתי לשלב לימון ופטל, שילוב בלתי רגיל ופשוט מנצח לטעמי.
הפטל, כמו הלימון- חמצמץ ומעקצץ, אך עם זאת מתקתק ונותן עוד עומק ומרקם לעוגה.
אם גם אתם אוהבים את השילוב הזה, אני ממליצה לכם לנסות גם את העוגיות האלה.
אני לא נוהגת לפרסם בבלוג, אך כשיש מוצר שברצוני להמליץ עליו לטובתכם, אני עושה זאת בשמחה.
לאחרונה ניתן למצוא בשופרסל פירות אדומים קפואים, של המותג עצמו. המחיר סביר מאוד לטעמי, ואני רכשתי קופסאות של 300 גרם במחיר של 16.90 לאחת.
המבחר מגוון ומכיל: פטל אדום, פטל שחור, חמוציות ואוכמניות כחולות (למיטב ידיעתי. ייתכן כי ישנם פירות נוספים).
עבורי מדובר במציאה של ממש, שכן אני משוגעת על הפירות הללו, שכה קשה להשיגם בארצנו החמה.
אני אוהבת מאוד לשלבם בעוגות, קרמים ומאפים, אבל גם בתזונה הרגילה שלי- בעיקר בשייקים, חטיפי בריאות או ריבות.
לאוהבי השייקים אני ממליצה בחום להוסיף 100-150 גרם לשייק שלכם- מובטחת לכם מנת בריאות (בעיקר בצורת נוגדי חמצון, אך לא רק) וטעם מפנקת.
כפי שכבר הבנתם, הפטל בעוגה קפוא, ולכן אין צורך לרוץ ולחפש אחר פטל טרי, יקר ונדיר בשווקים.
אגב, למרות שמזרים את הפטל על העוגה לפני האפייה, רובו שוקע מטה. אין מה לחשוש, השכבה שנוצרת למטה טעימה ואינה נדבקת לתבנית (במידה ושומנה היטב).
אני מקווה מאוד לעמוד באתגר לאפות גם במהלך שנת הלימודים, וכמובן לשתף במתכונים.
שתהיה לכולנו שנה נהדרת, מתוקה ומלמדת!
עוגת לימון, פטל ושקדים/ לעוגה אחת בקוטר 24 ס"מ או לשתי אינגליש קייק
המתכון מבוסס על מתכון עוגת לימון ויוגורט של עוגיו.נט, בשינויים שלי
מרכיבים-
3 ביצים בינוניות- גדולות
200 גר' (כוס) סוכר לבן
1/4 כפית אבקת וניל (או כפית תמצית וניל)
קורט מלח
גרידת לימון משני לימונים
50 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון סחוט טרי
100 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה
100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט 3%
100 גר' (כ-2/3 כוס) קמח לבן
40 (כ-1/3 כוס) גרם שקדים טחונים
5 גר' (חצי שקית) אבקת אפייה
100 גרם פטל טרי/קפוא
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ/ 2 תבניות אינגליש קייק.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מניחים את הביצים, הסוכר, הוניל והמלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה במשך 4-5 דקות, לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
3. מוסיפים לקערה את מיץ הלימון וגרידת הלימון, וממשיכים להקציף עוד מעט.
4. מערבבים את השמן עם היוגורט, ומוסיפים בזרם דק לקערת המיקסר, תוך כדי הקצפה איטית.
5. מפסיקים את פעילות המיקסר, מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה והשקדים ומקפלים במרית או במטרפה עד מתקבלת בלילה אחידה.
6. שופכים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את הפטל באופן חופשי.
7. אופים: עוגה אחת גדולה תיאפה במשך כ-35 דקות ושתי עוגות קטנות יאפו כ-25-30 דקות. כמובן שכל תנור שונה ולכן יש לשים לב. העוגה מוכנה כאשר צבעה זהוב אחיד, היא התייצבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
8. מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
9. מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים.
הערות-
* אם משתמשים בפטל קפוא, חשוב לא להפשירו ולהשתמש בו ישר מהמקפיא.
** ניתן להמיר את הפטל באוכמניות קפואות או טריות.
*** אם לא אוהבים שקדים או שקיימת רגישות, ניתן להמיר אותם בכמות זהה של קמח.
**** לגרסה פרווה- ניתן להמיר את היוגורט בחלב סויה או קוקוס.
***** כדאי לשמור את העוגה עטופה היטב במקרר, אך להגישה בטמפ' החדר.
****** אם רוצים, ניתן לזג את העוגה בזיגוג היוגורט שנמצא במתכון של עוגיו.נט.
לצערי בזמן האחרון לא מזדמן לי לאפות הרבה, ובטח שלא לכתוב.
לאחר התלבטויות רבות, החלטתי לחזור השנה לאוניברסיטה ולסיים את התואר במשפטים.
אזכיר או אשתף את מי שאינו יודע, שטרם נסיעתי ללמוד קונדיטוריה בפריז, למדתי שנתיים משפטים באוניברסיטה העברית.
ההחלטה לחזור ולסיים את התואר נועדה פשוט להשאיר דלתות פתוחות.
שני התחומים: משפטים ואפייה/קונדיטוריה, מרתקים בעיניי. אני רואה את עצמי עוסקת בכל אחד מהתחומים הללו , ובכל אחד מהם אני גם מכירה את הצדדים שיתאימו לי פחות ובהם איני רוצה לעסוק.
על כן, החלטתי לסיים את שהתחלתי, ולהמשיך לעסוק גם בקונדיטוריה במקביל- בין אם דרך הבלוג והתחביב, ובין אם בדרכים אחרות שאני בודקת ומנסה לבנות בימים אלה.
חשוב לי מאוד להמשיך ולהתפתח, ללמוד ולהישאר מעודכנת בנעשה בעולם הקונדיטוריה, ואמשיך לעשות זאת בהנאה רבה.
אני מקווה, שבסיום התואר, כשכל הקלפים יהיו בידיים שלי, אוכל לשלב בין שני הדברים, וגם אם לא- לבחור את התחום שיתאים לי יותר- רק לאחר שפתחתי לעצמי את כל הדלתות.
על כן, בעוד שבוע אתחיל את שנת הלימודים האקדמית, שנה ג' ללימודי המשפטים שלי, הפעם באוניברסיטת תל אביב.
אני מתרגשת מאוד מהמעבר לתל אביב, שכן אני אוהבת מאוד את המגוון הקולינרי שניתן למצוא בה, וכמובן שהיא מזמנת יותר אופציות תעסוקתיות בעולם הבישול והאפייה.
עקב ההכנות ללימודים ולמעבר, יש לי זמן לאפות בעיקר דברים פשוטים ומהירים.
העוגה הזו היא אחד מהם.
היא אמנם פשוטה להכנה, אך מעניינת ונפלאה בטעמיה.
אני אוהבת עוגות לימון (ותפוז) והן מסמלות עבורי יותר מכל את הסתיו והחורף שבדרך.
העוקבים אחריי, יודעים שאני אוהבת מתוקים-שאינם-מאוד-מתוקים, ולכן העוגות בטעמים החמצמצים חביבות עליי מאוד.
בעוגה הזו, החלטתי לשלב לימון ופטל, שילוב בלתי רגיל ופשוט מנצח לטעמי.
הפטל, כמו הלימון- חמצמץ ומעקצץ, אך עם זאת מתקתק ונותן עוד עומק ומרקם לעוגה.
אם גם אתם אוהבים את השילוב הזה, אני ממליצה לכם לנסות גם את העוגיות האלה.
אני לא נוהגת לפרסם בבלוג, אך כשיש מוצר שברצוני להמליץ עליו לטובתכם, אני עושה זאת בשמחה.
לאחרונה ניתן למצוא בשופרסל פירות אדומים קפואים, של המותג עצמו. המחיר סביר מאוד לטעמי, ואני רכשתי קופסאות של 300 גרם במחיר של 16.90 לאחת.
המבחר מגוון ומכיל: פטל אדום, פטל שחור, חמוציות ואוכמניות כחולות (למיטב ידיעתי. ייתכן כי ישנם פירות נוספים).
עבורי מדובר במציאה של ממש, שכן אני משוגעת על הפירות הללו, שכה קשה להשיגם בארצנו החמה.
אני אוהבת מאוד לשלבם בעוגות, קרמים ומאפים, אבל גם בתזונה הרגילה שלי- בעיקר בשייקים, חטיפי בריאות או ריבות.
לאוהבי השייקים אני ממליצה בחום להוסיף 100-150 גרם לשייק שלכם- מובטחת לכם מנת בריאות (בעיקר בצורת נוגדי חמצון, אך לא רק) וטעם מפנקת.
כפי שכבר הבנתם, הפטל בעוגה קפוא, ולכן אין צורך לרוץ ולחפש אחר פטל טרי, יקר ונדיר בשווקים.
אגב, למרות שמזרים את הפטל על העוגה לפני האפייה, רובו שוקע מטה. אין מה לחשוש, השכבה שנוצרת למטה טעימה ואינה נדבקת לתבנית (במידה ושומנה היטב).
אני מקווה מאוד לעמוד באתגר לאפות גם במהלך שנת הלימודים, וכמובן לשתף במתכונים.
שתהיה לכולנו שנה נהדרת, מתוקה ומלמדת!
עוגת לימון, פטל ושקדים/ לעוגה אחת בקוטר 24 ס"מ או לשתי אינגליש קייק
המתכון מבוסס על מתכון עוגת לימון ויוגורט של עוגיו.נט, בשינויים שלי
מרכיבים-
3 ביצים בינוניות- גדולות
200 גר' (כוס) סוכר לבן
1/4 כפית אבקת וניל (או כפית תמצית וניל)
קורט מלח
גרידת לימון משני לימונים
50 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון סחוט טרי
100 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה
100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט 3%
100 גר' (כ-2/3 כוס) קמח לבן
40 (כ-1/3 כוס) גרם שקדים טחונים
5 גר' (חצי שקית) אבקת אפייה
100 גרם פטל טרי/קפוא
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ/ 2 תבניות אינגליש קייק.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מניחים את הביצים, הסוכר, הוניל והמלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה במשך 4-5 דקות, לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
3. מוסיפים לקערה את מיץ הלימון וגרידת הלימון, וממשיכים להקציף עוד מעט.
4. מערבבים את השמן עם היוגורט, ומוסיפים בזרם דק לקערת המיקסר, תוך כדי הקצפה איטית.
5. מפסיקים את פעילות המיקסר, מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה והשקדים ומקפלים במרית או במטרפה עד מתקבלת בלילה אחידה.
6. שופכים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את הפטל באופן חופשי.
7. אופים: עוגה אחת גדולה תיאפה במשך כ-35 דקות ושתי עוגות קטנות יאפו כ-25-30 דקות. כמובן שכל תנור שונה ולכן יש לשים לב. העוגה מוכנה כאשר צבעה זהוב אחיד, היא התייצבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
8. מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
9. מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים.
הערות-
* אם משתמשים בפטל קפוא, חשוב לא להפשירו ולהשתמש בו ישר מהמקפיא.
** ניתן להמיר את הפטל באוכמניות קפואות או טריות.
*** אם לא אוהבים שקדים או שקיימת רגישות, ניתן להמיר אותם בכמות זהה של קמח.
**** לגרסה פרווה- ניתן להמיר את היוגורט בחלב סויה או קוקוס.
***** כדאי לשמור את העוגה עטופה היטב במקרר, אך להגישה בטמפ' החדר.
****** אם רוצים, ניתן לזג את העוגה בזיגוג היוגורט שנמצא במתכון של עוגיו.נט.
מהממת והאמת שממש משעמם לי אז אני קמה להכין
השבמחקהיי דביר שבוע טוב! אז הכנתי את העוגה לשבת ויצא מהמם!!!! מרקם נעים וטעים וההפתעה של פירות יער בפנים שמשאירה סימנים יפים בצבע :))
השבמחקהחלפתי את היוגורט ביוגורט סויה בטעם וניל לקבלת עוגה פרווה.
הרבה תודה ממשיכה לעקוב אחריך :)
תודה רבה יעל!
מחקשמחה על התגובה המפרגנת ועל ההמרה שהצליחה :)
אה ותודה על ההמלצה על הפירות יער משופרסל באמת זול ומוצלח מאוד
השבמחקבכיף :)
מחקאני כל כך שמחה שהם זמינים ובמחיר שפוי ששמחתי לחלוק את הטוב הזה!
אני ממש שמחה שהשתמשת בפירות יער שאינם מיובשים כמו רוב האנשים, הפירות היבשים ממש לא טעימים כמו הפירות העסיסיים, תודה על הטיפ שלא להפשיר אותם לפני
השבמחקשמחה שהטיפ עזר!
מחקאני אישית מעדיפה פירות יער מיובשים רק לקישוט או כדי לטחון לאבקה. בתוך מאפים זה פחות מתאים.
היי דביר! אני מאוד אוהבת את המתכון הזה, הכנתי כמה פעמים ותמיד מצוין.
השבמחקיש לי שאלה לגבי קמח- האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא? או אולי להמיר את הכל לאבקת שקדים?
תודה מראש!
היי,
מחקבגלל שלעוגה הזו יש מרקם מאוד מיוחד, הפעם לא הייתי משנה.
אם את רוצה בכל זאת- אפשר לנסות רק שקדים, זה כנראה יצא בסדר גמור, רק עם מרקם מאוד שונה (כמו של עוגות רק עם שקדים...).
לגבי הכוסמין, אני כמעט תמיד אומרת שאפשר, אבל משום מה בעוגה הזו אני לא כל כך שלמה עם זה.שוב, בגלל העדינות שלה.
אם תנסי, ספרי איך יצא :)
דביר.