את סוף השבוע האחרון בילינו אצל ההורים של חבר שלי.
כמה ימים לפני כן, קיבלתי הודעה מאחותו (שהיא אופה מדהימה בעצמה ואמנית בכל מה שקשור ללחמים אם תשאלו אותי), שאם מתחשק לי אנחנו יכולות לאפות יחד.
לרגע היססתי, כי ידעתי שעם ריבוי המשימות מהלימודים, לא יוותר לי זמן רב לאפייה בסוף השבוע הזה.
אולם אחר כך, בעודי נזכרת שהשבוע חל חג חנוכה ומזה הרבה זמן לא אפיתי משהו מעניין, הסכמתי בהתלהבות.
ביום חמישי כבר החלפנו רעיונות, ויחד יצרנו את הסופגניה המושלמת מבחינתנו.
במהלך סוף השבוע סגרנו את הפרטים האחרונים ואיך שיצאה שבת התחלנו במלאכת הלישה, ההתפחה, הכנת הקרמים, האפייה, המילוי והזילוף.
בטיימינג מדהים, ערב נר ראשון של חנוכה, אנחנו משתפות אתכם במתכון מיוחד שאנחנו בטוחות שתאהבו ומקוות שיפתיע וירגש אתכם:
סופגניות אפויות מבצק לימוני, במילוי קארד לימון ובציפוי קרם שנטיי וניל.
לימון-וניל הוא שילוב טעמים שחביב על שתינו מאוד, והחלטנו שאם כבר סופגניות (שתינו לא מעריצות גדולות), לפחות שיהיה בסטייל ו...איך אומרים? באיזי על השמן.
נכון- מסורת זו מסורת, אבל אם אפשר עם קצת פחות שמן-אנחנו בעד!
הערה חשובה לגבי המתכון: כיוון שהסופגניות אפויות, חשוב להקפיד על הברשתן בשמן ובחמאה כנדרש במתכון וכן על כיסויין במגבת לאחר האפייה והברשתן בסירופ. השלבים הללו מבטיחים את הישארותן רכות ומעניקים להם טעם "סופגנייתי" על אף שאינן עוברות טיגון.
אם תקפידו על כך, תופתעו כמה טעמן מזכיר סופגניות מטוגנות, מינוס טעם הטיגון העמוק והמיותר לטעמנו.
היה לנו כיף מאוד להכין את הסופגניות האלה, ואנחנו מקוות שהן ישרו שמחה, מתיקות ואושר בכל בית בו הן ייאפו ויוגשו השבוע.
בלי הרבה מילים ובברכת חג חנוכה מואר ושמח...
נעבור למתכון!
סופגניות לימוניות אפויות במילוי קארד לימון ובציפוי שנטיי וניל/ כ-15 סופגניות
מצרכים:
לסופגניות (מבוסס על מתכון ללחמניות חלב מתוך "הספר המתוק" של נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט)-
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת קארד הלימון-
סירופ לימון-וניל-
1. מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
2. לאחר הרתיחה, מורידים את האש ומחכים עוד כשתי דקות.
3. מורידים מהאש ומניחים לצינון קל של כמה דקות ומברישים את הסופגניות (ראו מעלה).
2. מקציפים במהירות גבוהה עד ליצירת קצפת רכה ויציבה אך לא קשה.
3. מעבירים לשקית זילוף ובעזרת צנתר משונן מזלפים תלולית על כל סופגניה. מומלץ לשים בשקית חלק קטן מהקרם בכל פעם, כדי למנוע התפרקותו.
4. מקשטים כל סופגניה במעט זסט לימון.
הערות/הארות:
* כפי שכבר ציינתי, לא מומלץ לוותר על שלבי ההברשה בשמן וחמאה וכן על כיסוי הסופגניות במגבת. הם מבטיחים סופגניות במרקם נאמן למקור במטוגן.
** המתכון לבצק הוא בסיס נהדר לסופגניות אפויות וניתן להחליף את המילוי בכל מילוי אחר שאתם אוהבים: ריבה/ שוקולד/ריבת חלב/ קרמים אחרים. ניתן להשמיט את זסט הלימון מהבצק אם אינו מתאים למילוי שבחרתם.
יש לכם הארות/ הערות על המתכון?
רוצים לשאול שאלה?
סתם לזרוק מילה טובה?
אני אשמח לתגובות אז אנא, השאירו אותן כאן :)
כמה ימים לפני כן, קיבלתי הודעה מאחותו (שהיא אופה מדהימה בעצמה ואמנית בכל מה שקשור ללחמים אם תשאלו אותי), שאם מתחשק לי אנחנו יכולות לאפות יחד.
לרגע היססתי, כי ידעתי שעם ריבוי המשימות מהלימודים, לא יוותר לי זמן רב לאפייה בסוף השבוע הזה.
אולם אחר כך, בעודי נזכרת שהשבוע חל חג חנוכה ומזה הרבה זמן לא אפיתי משהו מעניין, הסכמתי בהתלהבות.
ביום חמישי כבר החלפנו רעיונות, ויחד יצרנו את הסופגניה המושלמת מבחינתנו.
במהלך סוף השבוע סגרנו את הפרטים האחרונים ואיך שיצאה שבת התחלנו במלאכת הלישה, ההתפחה, הכנת הקרמים, האפייה, המילוי והזילוף.
בטיימינג מדהים, ערב נר ראשון של חנוכה, אנחנו משתפות אתכם במתכון מיוחד שאנחנו בטוחות שתאהבו ומקוות שיפתיע וירגש אתכם:
סופגניות אפויות מבצק לימוני, במילוי קארד לימון ובציפוי קרם שנטיי וניל.
לימון-וניל הוא שילוב טעמים שחביב על שתינו מאוד, והחלטנו שאם כבר סופגניות (שתינו לא מעריצות גדולות), לפחות שיהיה בסטייל ו...איך אומרים? באיזי על השמן.
נכון- מסורת זו מסורת, אבל אם אפשר עם קצת פחות שמן-אנחנו בעד!
הערה חשובה לגבי המתכון: כיוון שהסופגניות אפויות, חשוב להקפיד על הברשתן בשמן ובחמאה כנדרש במתכון וכן על כיסויין במגבת לאחר האפייה והברשתן בסירופ. השלבים הללו מבטיחים את הישארותן רכות ומעניקים להם טעם "סופגנייתי" על אף שאינן עוברות טיגון.
אם תקפידו על כך, תופתעו כמה טעמן מזכיר סופגניות מטוגנות, מינוס טעם הטיגון העמוק והמיותר לטעמנו.
היה לנו כיף מאוד להכין את הסופגניות האלה, ואנחנו מקוות שהן ישרו שמחה, מתיקות ואושר בכל בית בו הן ייאפו ויוגשו השבוע.
בלי הרבה מילים ובברכת חג חנוכה מואר ושמח...
נעבור למתכון!
סופגניות לימוניות אפויות במילוי קארד לימון ובציפוי שנטיי וניל/ כ-15 סופגניות
מצרכים:
לסופגניות (מבוסס על מתכון ללחמניות חלב מתוך "הספר המתוק" של נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט)-
560 גרם (4 כוסות) קמח לבן
11 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
300 מ"ל (כוס ורבע) חלב פושר
3 כפות מיץ תפוזים
75 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
50 מ"ל (רבע כוס) שמן
1 כפית מלח
זסט (קליפה מגוררת) מלימון אחד
*2-3 כפות שמן+ 50 גרם חמאה מומסת (להברשה)
לסירופ לימון-
1/2 כוס מים (100 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מיץ לימון
זסט מחצי לימון
1/2 כפית מחית וניל
לקארד לימון (מבוסס על מתכון של חן שוקרון , מהבלוג הנפלא "מתוקים שלי")-
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
120 גרם מיץ לימון, סחוט טרי
100 גרם חמאה
לקרם שנטיי וניל-
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
חצי כפית מחית וניל
כפית אינסטנט פודינג (לא חובה, תורם ליציבות לצורך זילוף)
*לקישוט: זסט מלימון אחד.
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת קארד הלימון-
1. מניחים בסיר קטן את הלימון, הסוכר והחמאה ומניחים על אש בינונית.
2. בקערה בינונית טורפים ביצה וחלמון.
3. כשתערובת הלימון רותחת (והחמאה נמסה לגמרי), שופכים אותה בהדרגה על תערובת הביצים תוך טריפה נמרצת.
4. מחזירים את התערובת לסיר וטורפים, מחזירים את הסיר לגז וטורפים היטב ללא הפסקה, עד להסמכת הקרם למרקם פודינג (כ-2 דקות).
5. מסננים את הקארד המוכן לקערה נקיה. מכסים בניילון נצמד על פני הקארד עצמו. מצננים לחלוטין ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
בזמן שהקארד מתקרר, מכינים את הסופגניות-
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הקמח, השמרים, החלב הפושר, מיץ התפוזים, הסוכר, השמן וזסט הלימון.
2. מפעילים את המיקסר ומערבלים עד לאיחוד החומרים.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד כ-10 דקות במהירות בינונית.
4. עוצרים כשהבצק אחיד, חלק, מעט דביק ומתאסף סביב וו הלישה.
5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד, ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה. בחורף, ניתן לחמם את התנור ל-30 מעלות, לכבות ולהכניס את הבצק המכוסה לתפיחה.
6. קורצים מהבצק פיסות במשקל 60-65 גרם ומגלגלים לכדורים הדוקים.
7. מניחים את הכדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים ומתפיחים שוב, להכפלת הנפח, בין 30-45 דקות.
8. בינתיים, מכינים את סירופ הלימון-וניל (ראו בהמשך) ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
9. כשהסופגניות הכפילו את נפחן, אופים אותן: מברישים בזהירות בשמן, מכניסים לתנור ומכוונים טיימר ל-15 דקות. כשהסופגניות מתחילות להזהיב, מוציאים אותן ומברישים בחמאה מומסת. מחזירים שוב לאפייה עד שהן זהובות ומוכנות (לבדיקה: ניתן לדפוק על תחתית אחת מהן ולשמוע רעש "חלול"). מברישים מיד בעוד חמאה מומסת ומכסים במגבת למשך 10 דקות. פעולה זו שומרת על הסופגניות רכות.
10. לאחר 10 דקות, מברישים את הסופגניות בנדיבות בסירופ (ראו מתכון מטה) .
11. לאחר שהסופגניות מצטננות מעט, מחוררים כל אחת מהן בחלקה העליון בעזרת צנתר צר.
12. כשהסופגניות פושרות למגע, מעבירים את קארד הלימון לשקית זילוף עם צנתר בקוטר 6 או 8 וממלאים כל סופגניה בנדיבות.
סירופ לימון-וניל-
1. מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
2. לאחר הרתיחה, מורידים את האש ומחכים עוד כשתי דקות.
3. מורידים מהאש ומניחים לצינון קל של כמה דקות ומברישים את הסופגניות (ראו מעלה).
לבסוף, מכינים את קרם השנטיי ומסיימים את ההרכבה-
1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את כל חומרי הקרם.2. מקציפים במהירות גבוהה עד ליצירת קצפת רכה ויציבה אך לא קשה.
3. מעבירים לשקית זילוף ובעזרת צנתר משונן מזלפים תלולית על כל סופגניה. מומלץ לשים בשקית חלק קטן מהקרם בכל פעם, כדי למנוע התפרקותו.
4. מקשטים כל סופגניה במעט זסט לימון.
* כפי שכבר ציינתי, לא מומלץ לוותר על שלבי ההברשה בשמן וחמאה וכן על כיסוי הסופגניות במגבת. הם מבטיחים סופגניות במרקם נאמן למקור במטוגן.
** המתכון לבצק הוא בסיס נהדר לסופגניות אפויות וניתן להחליף את המילוי בכל מילוי אחר שאתם אוהבים: ריבה/ שוקולד/ריבת חלב/ קרמים אחרים. ניתן להשמיט את זסט הלימון מהבצק אם אינו מתאים למילוי שבחרתם.
יש לכם הארות/ הערות על המתכון?
רוצים לשאול שאלה?
סתם לזרוק מילה טובה?
אני אשמח לתגובות אז אנא, השאירו אותן כאן :)
מקסימות!
השבמחקומלית לימונית נשמע הכי מרענן
תודה פיה יקרה!
מחקחג שמח :)